A la carte, Heist-op-den-Berg

In 2006 opende Jess Van Weert op achttienjarige leeftijd zijn gastronomisch restaurant à la carte in Heist-op-den-Berg. Ik wou wel eens proeven van wat hij te bieden heeft.

We worden door drie personen zeer hartelijk ontvangen. Ik ga er helemaal voor en kies voor het 6-gangenmenu (zonder kaas) met aangepaste wijnen. Het diner gaat van start met 4 koude amuses. Allen lekker op zich en mooi gepresenteerd.

amuse
Amuse

Dit zet de verwachtingen hoog voor het verdere verloop van de avond.

Het eerste voorgerecht bestaat uit nobashi garnaal, zalm en paling aangevuld met allerlei lekkers (avocado, zeewier…).  De smaak is superlekker en ik wil meer!

VG ALC

Daarna komt de schaaldierensoep met tartaar van rivierkreeft die heel puur en overheerlijk is.

Het volgende gerecht wordt op de menu voorgesteld als driemaal kreeft met zeekraal. De kreeft was erg lekker, maar er waren slechts twee bereidingen (en 1 schuimpje van garnalen).

VG ALC

Als laatste voorgerecht volgen de kalfszwereriken (waar ik persoonlijk enorme fan van ben) en ook dit wordt opnieuw erg gesmaakt.

Het hoofdgerecht bestaat uit gelakt lamsfilet met bijhorendheden. Het lam had een prima cuisson en smelt in de mond. Wel jammer dat we weinig proefden van de gelakte smaak.HG ALC

Het dessert laat ik jullie zelf beoordelen. Het was ok, luchtig, niet te zwaar.D ALC

Bij het menu kregen we aangepast wijnen. Deze waren ok, maar niet wauw. Er werd wel royaal bijgeschonken.

Ik sloot af met een thee. Ze hebben veel keuze!Thee ALC

Na vier uur tafelen zijn we echt wel volledig voldaan.

Hoewel de chef liefst geen recensenten over de vloer krijgt, kunnen we toch  eerlijk zeggen dat hij lekker gastronomisch kan koken. Het onthaal en de bediening maakt er een totaalbeleving van. Een meer dan geslaagde avond!

Nog belangrijk te vermelden: het restaurant zat volledig vol en steeds kon zowel keuken als zaal moeiteloos volgen. Prima !

Messen: mes geelmes geel

Punten:

eten en wijn: 4/5
sfeer: 4/5
service: 4/5
prijs-kwaliteit: 3/5

TOTAAL:  15/20

Inspector couteau
Inspector Couteau