Aards Paradijs, GM 16, Nevele-Merendree

Opmerking eind 2015: bij een bezoek nadien bleek het restaurant gesloten te zijn, hoewel de reservatie telefonisch is gebeurd en wel degelijk gemeld werd dat dit genoteerd stond. Op de desbetreffende avond was dit dus een grote teleurstelling en een fout die dergelijk restaurant nooit zou mogen maken. Mede omwille van die reden zal ik dus ook niet meer terugkeren naar dit restaurant. 

Restaurant Aards Paradijs te Merendree wordt gerund door chefkok Lieven Lootens en zijn echtgenote, die de gastvrouw is.

Ik neem een verse fruitsap als aperitief, die uiteraard vergezeld wordt van enkele lekkere amuses (geen foto’s).

Ik kies voor het seizoensmenu  (5 gangen) met alle side-dishes (4) (de side dishes zijn evenwaardig aan een gerecht van het menu!).  Ik kom dus op een 9 gangenmenu in totaal, met aangepaste wijnen.

Daar gaan we…

Gang 1:  oester, appel, codium en minivenkel

aardsparadijs

Gang 2:  avocado en aardpeer met kokkels en citroengras (geen foto).

Gang 3:  langoustine met soya en ponzu.

aardsparadijs

gang 4: volgens het menu was normaalgezien skrei voorzien, maar de kok vervangt dit vanavond door Carabiñero  (deze wijziging werd niet meegedeeld bij bestellen van het menu, maar ik verkies toch de Cararbiñero, dus in dit geval: niet echt een probleem 🙂 )

aardsparadijs

Gang 5:  fazant met witloof en duindoornbessenboter. Dit gerecht wordt in twee delen geserveerd. Het eerste deel in een struisvogelei (origineel).

aardsparadijs aardsparadijs

Gang 6: gebakken ganzenlever met mispel, mango en passievrucht (geen foto).

Gang 7: Iberico de Bellota, aardappel, ui, paddenstoel.

aardsparadijs

 Gang 8: ijs, wippers, karamel en karnemelk.
aardsparadijs

Gang 9: chocolade, vanille en banaan.
aardsparadijs

Friandises bij de koffie:

aardsparadijs

Dit was gewoonweg een heerlijk menu! Elk gerecht was op zijn beurt een smaaksensatie, een echte culinaire belevenis. Ik heb genoten van begin tot einde. Regelmatig serveert de kok zelf een gerecht op tafel. Je merkt aan alles dat hij dit met hart en ziel doet en overtuigd is van de ingrediënten die hij gebruikt.

De bijpassende wijnen zijn prima.Ik heb geen doorleefde wijnkennis, maar ik kan wel proeven of een wijn al dan niet bij een gerecht aansluit en dit was hier zeker het geval.

Ook de bediening van de gastvrouw verloopt zoals het hoort. Alles gebeurt in alle sereniteit en correct.

De sfeer in het restaurant is gezellig, enkel jammer van de iets te lage temperatuur in het restaurant.

De totaalprijs ligt niet laag, maar ik vind de prijs-kwaliteit zeker ok.

Beoordeling:

Mesjes: mes geelmes geelmes geel

Punten:
eten en wijn: 4/5
sfeer:  3.5/5
service:  4/5
prijs-kwaliteit:  3.5/5
TOTAAL: 15/20

Inspector couteau
Inspector Couteau

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *