AQI

A’Qi* , GM 16, Brugge

Arnold Hanbuckers begon in 1992 samen met zijn zoon Alex Hanbuckers het restaurant l’Auberge du Herborist te Brugge. In 2008 opende hij, samen met Karen Keygnaert het restaurant A’Qi te Brugge (Sint-Andries). In 2012 kreeg A’Qi 1 Michelinster. Begin 2014 gaat chefkok Arnold Hanbuckers met pensioen. Nu runt Karen het restaurant als chefkok.

Karen komt het menu voorstellen aan tafel (geen andere keuze mogelijk). We gaan voor de 5 gangen.

Het menu start met een 4-tal amuses bij het aperitief.

AQI
Amuse: Tabouleh met garnaaltjes en quacomole
AQI
Amuses: 1/bavarois van ganzenlever en krokant van kokosnoot, 2/ quiche met kabeljauw, krokant van rijst en tapenade van olijven, 3/ een pompoensoepje

We gaan van start met de eerste gang: ganzenleverterrine met chutney van abrikoos, een soja-vinaigrette, rode biet en venkel.  Dit is een mooi koud voorgerecht, doch, ik vind ganzenlever telkens iets ‘makkelijk’ hebben (wat betreft bewerkelijkheid van het gerecht).

AQI

Het tweede voorgerecht is pladijs met botersaus, ponzu en gember, krokant van aardappel, Japanse haringkaviaar en een puree van groene kool. Prima cuisson van de pladijs, mooie zachte smaken die goed gecombineerd werden. De ponzu en gember kwam voor mij niet echt tot zijn recht (m.a.w.: smaakte ik eigenlijk niet).

AQI

Het hoofdgerecht is , gezien de tijd van het jaar haas met een jus van haas en sausje van hazelnoot, een streepje pastinaak, tweemaal kweepeer, champignons, witloof en risotto. Mijn cuisson is prima (die van mijn tafelgenoot is iets te ver), de bijhorende smaken, sausjes en groenten zijn heel erg lekker en mooi passend bij de haas.

AQI

Als eerste dessert krijgen we pompoenijs met gekonfijte ananas, chocolade en praliné. Fris en lekker, enkel het rolletje chocolade vind ik teveel een textuur van pudding hebben, wat ik niet aangenaam vind in de mond. De praliné vind ik heerlijk!

AQI

Het laatste dessert is een grote (halve) macaron met amandelcrème, amandelijs en een sausje van passievrucht en amandel. Dit vind ik zeer geslaagd als afsluiter. Goeie texturen en smaken, mooi in balans en lekker zoet (Karen werkt minder met zuren, wat ik alleen maar kan toejuichen!).

AQI

En nog enkele lekkere friandises bij de koffie…

AQI

Alles wat ik heb gegeten, heeft zeer goed gesmaakt, hoewel ik niet een echt wauw-gevoel heb. De bijhorende wijnen zijn ok, maar ook niet top. De service en sfeer is prima in orde. Bij het dessert wordt wel tweemaal hetzelfde bestek gebruikt, wat erg vreemd is voor een ster-restaurant. Alles verloopt op een goed tempo en aangezien het een klein restaurant is, blijft het rustig in de ruimte, wat ik erg kan appreciëren.

De naam van het restaurant klinkt vrij modern en je verwacht er ook heel wat aziatische toetsen, maar aan beide verwachtingen wordt niet echt voldaan. Zowel de keuken als de inrichting is eerder klassiek (wel lekker!) en er zijn heel weinig verwijzingen naar Azië (wat ik jammer vind). De naam van het restaurant is volgens mij een beetje in strijd met wat je ervan zou verwachten. Niettemin zal je er uiteraard erg lekker eten. Prijs-kwaliteit is correct.

Beoordeling:

Mesjes: mes geelmes geel

Punten:
eten en wijn: 3.5/5
sfeer:  4/5
service:  3.5/5
prijs-kwaliteit:  4/5
TOTAAL: 15/20

Inspector couteau
Inspector Couteau

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *