Cent Pour Cent * , Sint-Katelijne-Waver

Recentelijk bracht ik een tweede bezoek aan restaurant Cent Pour cent te Sint-Katelijne-Waver.  Na een eerste bezoek enkele jaren geleden verliet ik het restaurant met een ietwat dubbel gevoel: goed, maar niet wauw.  Ik ben benieuwd wat het deze keer wordt.

De chefkok is Axel Colonna-Cesari en zijn echtgenote, de gastvrouw is Anneleen Soethaert.

Bij het binnenkomen worden we door iemand van het zaalpersoneel begroet en naar de tafel gewezen. De gastvrouw komt even later goeiedag zeggen. Eerder koeltjes en gedecideerd.

centpourcent

Ik hou het non-alcoholisch vanavond en kies een verse fruitsap als aperitief. Hierbij worden als eerste amuses geserveerd: tomaat met Spaanse schapenkaas en geitenkaas met komkommer en appel. Deze zijn ok, doch, niks speciaals. De derde amuse laat wat op zich wachten, mijn fruitsap is reeds op.

Amuse 3: Oester met tomaat en guacomole. Lekker.

centpourcent

Ik kies voor het 5 gangenmenu ‘genieten’ met de bijpassende niet-alcoholische ice-teas. 

Het eerste voorgerecht omvat cannelloni van zeebaars en ganzenlever met sesam, gember, koriander en een snoepje van gemarineerde tonijn.  De ice-tea is van limonade, citroen en kaneelthee. Het gerecht valt in de smaak omdat er mooie aziatische toetsen naar voor komen. Ook de ice-tea is lekker op smaak en passend bij het gerecht.

centpourcent

Dit wordt gevolgd door het tweede voorgerecht bestaande uit gebakken kikkerbillen en licht gekarameliseerde zwezeriken met relish van tomaat en witte brandnetel. Ice-tea van kamillethee, rozenbottelthee, citroengras, appel en vanillesiroop.  De kikkerbillen smaken wat flauw, de zwezerik is lekker en heeft een goede textuur. Er is teveel tomaatrelish aanwezig, waardoor deze smaakt teveel overheerst. Algemeen is het gerecht wat te weinig gekruid. Wel terug een geslaagde ice-tea.

centpourcent

Op het laatste voorgerecht moeten we een poos wachten: kreeft met Achelse blauwe kaas, ijzerkruid, nashi peer en amandel. Ice-tea van komkommer, citroengras, gember, limoen en dragon.   De kreeft is lekker, maar de portie is te klein. De buidels van tapioca bieden geen meerwaarde aan het gerecht. Vreemde krokant. Het gerecht smaakt wat zoetzuur, draagt niet echt mijn voorkeur.  De ice-tea is heel lekker.

centpourcent

Het hoofdgerecht bestaat uit jonge duif van Anjou met butternut, zoete ui en crumble van comté kaas.  De ice-tea is van hibiscus, zwarte braambes, framboos en appel.  De duif smaakt niet zo lekker als ik ze eerder al heb gegeten op andere plaatsen. Deze komt niet echt tot zijn recht, smaakt wat flauwtjes, te weinig gekruid. Ook de andere onderdelen zijn voor mij niet echt speciaal. Dit gerecht is zowel voor mijn tafelgenoot als mezelf een kleine teleurstelling.

centpourcent

Voor de volgende gang is de wachttijd ontzettend lang, veel te lang naar mijn mening. Moeilijk te begrijpen aangezien het hier over een kaasbordje gaat, wat toch niet erg veel tijd vraagt aan voorbereiding?  Ik lust graag een kaasbordje als het mooi opbouwt in smaken. Dit kaasbordje is voor mij (en ook voor mijn tafelgenoot) véél te sterk van smaken. Er zijn te weinig kazen met een zachte, lichte smaak. Het bordje met extra’s  is het beste van dit gerecht.

centpourcent

De laatste gang – alweer lange wachttijd – is het dessert,  bestaande uit sinaasappel, chocolade, balsamico en bospaddestoelen. Ik vind het een ietwat vreemde combinatie, sommige smaken passen voor mij niet samen…

centpourcent

Besluitend heb ik het gevoel dat de kok vaak wat té speciaal uit de hoek wil komen, waardoor de gerechten en smaakcombinaties  – voor mij persoonlijk- niet echt tot zijn recht komen. De ice-tea’s daarentegen zijn lekker en zeer goed gematcht met de gerechten. Een pluim voor wie deze ice-tea’s maakt!

Over het algemeen zijn de wachttijden voor mij te lang.  Vooral voor de kaas en het dessert duurde het zolang dat ik mij erin frustreerde. Mede daarom heb ik geen koffie meer genomen. Ik wil op dat moment het diner gewoon echt afsluiten en naar huis toe gaan, het heeft te lang geduurd.

Wat betreft sfeer, heb ik twee opmerkingen. Er is nog een tafel van drie personen aanwezig van de middagservice. Zij blijven aanwezig tot 20 uur zonder nog gerechten te nuttigen (enkel drank). Deze personen zijn luidruchtig en erg onrespectvol naar het andere cliënteel toe, wat erg storend is. Vele andere klanten hebben hen dan ook met onbegrip en frustratie aangekeken. Volgens mij is het in ieders belang dat klanten van een middagservice het restaurant reeds hebben verlaten voordat de klanten van de avondservice arriveren. Ten tweede heb ik gemerkt dat de muziek te stil staat. Het restaurant is gehorig, er is vrij veel lawaai. Hierdoor valt de muziek in het niets en lijkt het eerder op een continue, vervelende ringtoon van een GSM.

Wat betreft service verloopt alles ok. De gastvrouw is aan het begin eerder koeltjes en gefocust. Net voordat we de rekening moeten betalen, komt ze een praatje slaan. Dit hoeft niet voor mij. Kies gewoon welke soort gastvrouw je bent (hartelijk, vriendelijk, gefocust, …) maar verander je houding niet gedurende de service, dit komt niet erg authentiek over.

Mijn gevoel na het vorige bezoek wordt helaas na dit bezoek niet bijgesteld.

Beoordeling:

Mesjes: mes geelmes geel

Punten:
eten en ice-tea’s: 2.5/5
sfeer:  2.5/5
service:  3/5
prijs-kwaliteit:  2.5/5
TOTAAL: 10.5/20

Inspector couteau
Inspector Couteau

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *