de jonkman tuin

De Jonkman ** GM 18 , Brugge

Restaurant De Jonkman te Brugge (Sint-Kruis)  werd reeds een viertal maal door mij bezocht. De bezoekjes vonden al enige tijd geleden plaats, daarom kan ik ze niet meer apart beoordelen. De galerij hierboven geeft enkele indrukken weer. Ik geef een globale mening van alle bezoeken samen. 

Over de kwaliteit van de gerechten valt wat mij betreft niet te discussiëren, elke keer opnieuw tovert chef Filip Claeys prachtige bordjes voor met heerlijke, gebalanceerde en pure smaken. Ook de hoeveelheid is voor mij perfect. Ik ben zelf niet zo’n hevige vleesliefhebber, doch, bij De Jonkman heb ik tot nu toe altijd erg genoten van de verfijnde stukjes vlees (bv. duif of lam). Om nog maar te zwijgen over de overheerlijke vis. Chef Filip Claeys is oprichter en bezieler van de NorthSeaChefs en draagt onze plaatselijke Noordzeevis hoog in het vaandel. En dit merk je ook op je bord. De vis is onberispelijk en hemels!

Ik vind het ook steeds leuk als je een menu op de tafel krijgt, zodat je kan meevolgen met alle gangen die geserveerd wordt.  Het draagt bij tot de totaalbeleving.

De wijncombinatie bij de maaltijd is subliem en gebeurt door Sommelier Jeroen. Hij is erg gedreven en gepassioneerd in zijn vak. Dit werkt aanstekelijk. Er wordt steeds prima gemotiveerd waarom een wijn bij een bepaald gerecht wordt geserveerd.  De wine-food pairing is uitstekend!

Nog een positieve noot: de chef komt zelf aan tafel voor de opname van de bestelling en regelmatig komt hij bepaalde signature dishes voorstellen (bv. levende garnalen).

De service en ontvangst  is in het algemeen prima te noemen.Ik heb tot op heden geen punten van kritiek bij De Jonkman….

Algemeen besluit: Toprestaurant. Zeker zijn 2** waard. Recentelijk wel wat gestegen in prijs, waardoor de  frequentie van de bezoekjes bij mij ietsje zal minderen 😉

Dit restaurant behoort tot mijn topfavorieten.

De Jonkman verdient :  4 mesjes.

4mesjes

Punten:

eten en wijn: 5/5

sfeer: 5/5

service: 5/5

prijs-kwaliteit: 4/5

TOTAAL:  19/20

Inspector couteau
Inspector Couteau

Een gedachte over “De Jonkman ** GM 18 , Brugge”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *