De Warande

De Warande, GM 13, Sint-Jan-in-Eremo

Voor de zesde maal bezoek ik restaurant De Warande. Chef Dirk Boelens bereidt klassieke semi-gastronomie. Tot op heden heb ik elk bezoek als positief ervaren. Vandaag koos ik voor de Meetjeslandse tafel (een 4-gangenmenu met ingrediënten uit de streek van het Meetjesland). Je kan voor de voorgerechten  en het hoofdgerecht telkens uit 2 mogelijkheden kiezen.

Voor het aperitief koos ik om buiten te zitten, op het mooie terras met zicht op de prachtige tuin (echt een meerwaarde!).  terras Warande

De amuse bestond uit kort gebakken tonijn, een zuringsoepje en een hartig soesje.Amuse Warande

Het koud voorgerecht bestond uit maatjes met zomergroenten, venkelcoulis en sushigel.  Je krijgt het mooiste stukje van de maatjes met een heerlijke coulis. Dit is een goeie starter. Koud Voorgerecht Warande

Als warm voorgerecht koos ik voor de signature dish van de chef, nl. de paling op Sentse wijze, met prei, boekhoutse garnalen en in de saus is Augustijn Grand Cru verwerkt.  De Paling is overheerlijk, supermals, smelt in de mond en de andere smaken zijn volledig bijpassend. Dit is een harmonieus en lekker gerecht! Paling Warande

Het hoofdgerecht is een puur gerecht: een gebakken zeetong met een slaatje, polderfrietjes en zelf gemaakte tartaarsaus. Het is een eenvoudig gerecht, maar wel lekker. De tartaarsaus kon me wel bekoren (hoewel ik daar normaalgezien geen fan van ben).Hoofdgerecht Warande

We sloten af met een nagerechtje bestaande uit kersen, donkere chocolade, roomkaas en lavendelijs.  Ik ben geen zoetekauw, maar ook hier was ik positief verrast. Alle smaken kwamen goed tot zijn recht en de lavendelijs werd geserveerd in een leuk mini-hoorntje.dessert Warande

Ik had het menu genomen met aangepaste wijnen. Ik kreeg 3 wijnen (telkens goed bijgevuld wanneer het glas leeg is). Ik vond het wel  jammer dat zowel bij de paling als de zeetong dezelfde wijn werd geserveerd. Ik hou meer van telkens een andere wijn per gerecht.Wijn Warande

Bij de koffie werden nog enkele kleine zoetigheden geserveerd. Wanneer je de rekening vraagt, wordt nog een gratis koffie van het huis aangeboden.

Als je lekker en kwaliteitsvol wil eten maar niet al té duur wil gaan, is dit restaurant zeker aan te raden.  Het menu kost 44€ (zonder aperitief, dranken en koffie)  en  62€ all-in (enkel water niet inbegrepen).

Mesjes:mes geelmes geel

Punten:

eten en wijn: 3/5
sfeer: 3/5
service: 3/5
prijs-kwaliteit: 5/5

TOTAAL:  14/20

Inspector couteau
Inspector Couteau

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *