De Zaat, Temse

restaurant-de-zaat

foto-restaurant-de-zaat-2

Restaurant de Zaat is een modern concept te Temse. Zij beloven op hun site het volgende: “Culinair dineren met zicht op de Schelde.” Dat moeten we dus nachecken 🙂 

Het restaurant is een groot modern gebouw met heel veel glaswerk vlak aan de Schelde. Dit was dus al zoals beloofd: prachtig zicht op de schelde.  Bij reservatie werd gevraagd om een plaatsje op het terras te voorzien en er werd ons gerustgesteld dat dit zeker in orde zou komen. We kregen inderdaad een mooi plaatsje op het verzorgde en moderne terras. Ook het interieur van de zaak is mooi en aangenaam. Qua sfeer zat het al goed.

Ik koos voor het degustatiemenu.  Dit bestond uit het volgende:

  • Amuse
  • Carpaccio van “coeur de boeuf”-tomaat, sint-jakobsnoot, avocado en grijze garnaal

    De Zaat
    Eerste voorgerecht
  • Curry met tijgergamba, wantan van koningskrab, platte peterselie, citroengras.
  • babykreeft (supplement)
  • smulsoepje
  • ‘petit bouillabaise’ met zalmforel, schelpjes, aardappel, rouille en platte peterselie.
  • Margarita van Melseelse aardbei, biscuits de Reims, limoen en munt.
De Zaat
Tweede voorgerecht

De wijn werd zelf gekozen.

Een voor één waren de gerechten erg lekker en qua hoeveelheid perfect. Alles was mooi afgesmaakt. Bij voorkeur de schaal- en schelpdieren waren heerlijk! Ook de service was prima. Er werd ook een gefundeerd voorstel gedaan over de wijn.

Besluit: bij De Zaat biedt men wat men belooft: een culinaire ervaring met zicht op de Schelde. Zeker aan te bevelen bij goed weer!  Reken wel op een aantal uurtjes als je het degustatiemenu neemt 🙂

Messen: mes geelmes geel

Punten:

eten en wijn: 3/5
sfeer: 4/5
service: 4/5
prijs-kwaliteit: 3/5

TOTAAL:  14/20

Inspector couteau
Inspector Couteau

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *