Dominique Bouchet * , Parijs

Het tweede restaurant dat ik bezocht tijdens het bezoek aan de Parijse stad is restaurant Dominique Bouchet dat zich bevindt in het 8e arrondissement van Parijs (buurt Champs-Elysées). De chefkok waar het restaurant naar genoemd is, heeft al een culinair palmares op zijn naam staan, hiervoor verwijs ik naar de website.  Het restaurant heeft één Michelinster.

Omdat ik geen notities heb genomen tijdens het diner en het bezoek al eventjes geleden is, wordt dit een iets kortere recensie met voornamelijk omschrijving van de gerechten.

IMG_4950

Menu épicurien – 8 gangen. Aangepaste wijnen worden er niet geserveerd (jammer), dus bestellen we zelf een fles wijn.

Amuse: als ik het me juist herinner: champignonsoepje met truffel.

DB

Gang 1: Le Foie gras Mariné au Saké – Gelée de pomme – Brioche toastée.  Lekker, maar wel zeer grote portie. Jammer dat de foie gras koud is, ik lust dit liever warm (en het getuigt ook van meer kookkunst).

DB

Gang 2:  Les Ravioles de fromage de chèvre , Émulsion de crème au Pineau des Charentes.  Hoewel ik niet direct een fan ben van geitenkaas, beviel dit gerecht me zeer goed. De emulsie erbij is ook zeer geslaagd.

DB

Gang 3: La Coquille Saint-Jacques poêlée, Fine purée de topinambour – Croustillant à la pistache. Coquilles zeer lekker, wel teveel topinambourpuree.

DB

Gang 4: Le Homard En parmentier – Beurre au caviar et ciboulette. De saus is iets te overheersend op de smaak van de kreeft.

DB

Gang 5: Le Turbot rôti, Artichaut en deux versions – Chips de Vitelotte. Lekker gerecht.

DB

Gang 6:  Le Gigot d’agneau Mitonné dans sa sauce au vin et fèves de cacao – Mousseline de céleri rave. Goed qua smaak (wel wat eentonig) maar wat minder qua presentatie.

DB

Gang 7 en 8 : kaasbord en dessert: Le Soufflé chaud au café, Glace au chocolat.  (geen foto’s).

Omdat de porties telkens vrij groot waren, had ik na dit menu een overvol gevoel,waardoor ik de koffie heb overgeslaan. De wandeling na het diner was even nodig 🙂 Volgens mij heb je in dit restaurant meer dan genoeg met het vijfgangenmenu.  Acht gangen is echt zeer veel.

De bediening verloopt zoals het moet, maar ik mis toch een bepaald gevoel van hartelijkheid en sfeer. Het voelt allemaal wat koud en kil aan. Het kan iets persoonlijker. Het restaurant is opgezet met het idee om intiem te dineren, maar het personeel gaat hier niet volledig in mee.

Het ontbreken van een aangepaste wijnformule vind ik een groot minpunt. En dan ben je eens in Frankrijk …

Ik heb hier uiteraard zeer lekker gegeten: degelijke gerechten met mooie produkten en  verfijnde smaken, maar ik ben niet van mijn stoel gevallen. Geen speciale combinaties of gerechten.  Men kan dit zeker gastronomie noemen, maar voor mij persoonlijk toch op het randje voor een Michelinster… (wel of net niet? )

Beoordeling:

Mesjes: mes geelmes geel

Punten:
eten en wijn: 3.5/5
sfeer:  3/5
service:  3.5/5
prijs-kwaliteit:  4/5
TOTAAL: 14/20

Inspector couteau
Inspector Couteau

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *