Eyckerhof*, GM 16, Bornem

Restaurant Eyckerhof wordt gerund door chef-kok Ferdy Debecker en bevindt zich in een landelijk deel van Bornem. De tafels in het restaurant staan op een aangename manier ingedeeld in de ruimte. Het interieur is vrij klassiek. Er is  een mooi terras voor een warme zomeravond.

Het onthaal  gebeurt op een vriendelijke manier.

Ik kies voor het menu Découverte (5 gangen) met bob-wijnen. Dit menu dateert van eind maart 2016.

Als aperitief krijgen we een cava met fruitbier en dit valt in de smaak. De amuses zijn reeds een mooi begin van het menu, vooral de eerste en derde vallen zeer goed in de smaak. Bij de tweede amuse overheerst de crème van doperwt iets teveel.

De bob-wijnen worden in zeer leuke kleinere wijnglaasjes geserveerd. Tof dat men hieraan denkt. De wijnen worden kort voorgesteld aan tafel, maar de reden waarom men ze bij een bepaald gerecht serveert, wordt niet vermeld. Het inschenken zelf gebeurt op een vrij ‘hevige’ manier.

De eerste gang omvat grof gesneden tartaar van Holstein. Er zitten vrij veel stukjes vet in en de kruiding is niet optimaal. De smaak van het vlees is uiteraard lekker. Het misosoepje is geen echte misosoep maar eerder een Thais soepje met koriander, maar het smaakt goed. Er zijn ook sint-jacobsvruchten in verwerkt die wel wat van hun smaak verliezen door de soep.

De tweede gang met kreeft is heel erg lekker, zeer goed op smaak maar het stukje kreeft is wel erg klein en is ietwat overgaar. Lekkere basilicumolie.

De derde gang omvat een goed gekruide vis (sorry, welke vis het was weet ik niet meer), perfecte cuisson en zeer smaakvolle garnaalsaus. Een klassiek gerecht, prima op smaak.

Het hoofdgerecht dat normaal voorzien was in het menu (melkkalf) heb ik vervangen door kalfszwezerik (mits een forfait) en dit betreur ik me niet. Dit gerecht is absoluut dé topper van de avond. Wel jammer dat men de wijn te laat serveert en hij is ook minder passend bij de zwezerik.

Het dessert is gewoon oke.

Ik heb lekker gegeten; klassieke gerechten, geen vernieuwing.

eyckerhof2
Interieur
Amuse 1: haringkaviaar met garnalen, kokkel en crumble van seppe.
Amuse 1: haringkaviaar met garnalen, kokkel en crumble van seppe.
Amuse 2: flan van doperwtjes, crumble van spek en wortelcrème
Amuse 2: flan van doperwtjes, crumble van spek en wortelcrème
Amuse 3: macaron van rode biet en mousse van eend.
Amuse 3: macaron van rode biet en mousse van eend.
Gang 1: tartaar van Holstein rund met misosoepje
Gang 1: tartaar van Holstein rund met misosoepje
Gang 2: kreeft, basilicumolie e.a.
Gang 2: kreeft, basilicumolie e.a.
Gang 3: visvoorgerecht.
Gang 3: visvoorgerecht.
Gang 4: hoofdgerecht: kalfszwezerik, risotto met parmezaan, truffel en een jus.
Gang 4: hoofdgerecht: kalfszwezerik, risotto met parmezaan, truffel en een jus.
Gang 5: dessert.
Gang 5: dessert.
friandises
friandises

Beoordeling:

Mesjes: mes geelmes geel

Punten:
eten en wijn: 3.5/5
sfeer: 4/5
service:  4/5
prijs-kwaliteit:  3.5/5
TOTAAL: 15/20

Inspector couteau
Inspector Couteau

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *