Fleur de Lin, GM 15, Zele

Restaurant Fleur de Lin is gevestigd in Zele en de chefkok is Lode de Roover. Het restaurant opende in 2013 en kreeg reeds veel positieve feedback. Een reden om eens een bezoekje te brengen 🙂 Ik ga op een weekdag tijdens de middagservice. 

Het restaurant is modern en eigentijds met mooie details in verwerkt. Het hout gecombineerd met het zwart is prachtig. Hoewel er hoge plafonds zijn, voelt dit helemaal niet koud aan, integendeel, het interieur voelt warm en gezellig aan.

fleur_de_lin fleur_de_lin fleur_de_lin

Ik word vriendelijk onthaald en er wordt gevraagd naar voorkeur: aperitief nuttigen in het salon of direct aan tafel. Ik kies voor het salon. Het aperitief van het huis is fris en lekker. Dit gaat gepaard met vijf amuses die één voor één erg in de smaak vallen en zeer verfijnd zijn (1 amuse niet op foto). Zeer mooie start.

fleur_de_lin fleur_de_lin

Ik kies voor het menu ‘genieten’, 6 gangen, met aangepaste wijnen.

We gaan voor de eerste gang van start met coquille en noordzeekrab met butternut, avocado en mosterdzaad. Veel verschillende smaken, maar zeer mooi gebalanceerd en gecombineerd. De krab en coquille behouden hun pure, heerlijke smaak en de bouillon is een ware smaakbom. Dit is een koud gerecht, maar zeker evenwaardig aan vele warme gerechten.

fleur_de_lin

De tweede gang bestaat uit hoppescheuten, peterselie, hoeve-ei en Duvel Tripel hop 2014.  Bij dit gerecht wordt een biertje geserveerd (er wordt gevraagd wat je het liefste wenst), wat zeer mooi aansluit. De kok schotelt met deze mooie, pure ingrediënten een heel lekker en verfijnd gerecht voor.

fleur_de_lin

We zetten het etentje verder met het derde voorgerecht: skrei, cevenne-ui, baby spinazie, zeekool en schorrekruid. Opnieuw een schot in de roos: perfecte cuisson en perfecte smaken.

fleur_de_lin

Het hoofdgerecht is volgens het menu normaalgezien melklam uit de Pyreneeën, maar ik heb op de kaart ‘kalfszwezeriken’ zien staan en heb (vooraf) gevraagd om dit als hoofdgerecht te krijgen en dit bleek geen probleem te zijn. De kalfszwezerik is echt een favoriet van mij. Ze zijn zeer lekker en krokant bereid en men krijgt een royale hoeveelheid. Top hoofdgerecht, echt smullen!

fleur_de_lin

De vijfde gang is het eerste dessert van mango, hangop, passie en limoen.

fleur_de_lin

En we sluiten af met het laatste dessert: bounty, chocolade, kokos en amandel. Beide desserts zijn zeer lekker en smaakvol. Ik heb geen enkele opmerking.

fleur_de_lin

En uiteraard opnieuw de friandises bij de koffie, die ook overheerlijk zijn!

fleur_de_lin fleur_de_lin

Concluderend heb ik een erg goed gevoel bij dit restaurant. Zowel qua menu, wijnen, service als sfeer zit het hier zeer goed. Ook de porties van de gerechten zijn zoals het moet. Geen overvol gevoel nadien, maar een heerlijk voldaan gevoel. Naar mijn bescheiden mening verdient dit een ster.  Zeker voor herhaling vatbaar!

Beoordeling:

Mesjes: mes geelmes geelmes geelmes geel

Punten:
eten en wijn: 4.5/5
sfeer:  4.5/5
service:  4/5
prijs-kwaliteit:  4.5/5
TOTAAL: 17.5/20

Inspector couteau
Inspector Couteau

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *