Goffin

Goffin, GM 14, Brugge

Dit was mijn tweede bezoek aan het restaurant Goffin. De chef kok heet Timothy Goffin en de gastvrouw Valerie. Het eerste bezoek is ondertussen een jaar geleden en toen was ik positief verrast. Dus,  een jaartje later ben ik terug. 

De ontvangst door Valerie is vriendelijk en ongedwongen. Het restaurant bestaat uit 7 tafels en vanavond was het volledig volzet (20 personen).  Ik koos hetzelfde tafeltje als vorige keer, aan het raam. Soms kan je er zelfs een boot zien passeren langs het kanaal 🙂

De huisaperitief bestond uit champagne met appel en sinaasappel. Fris en lekker. De amuses zijn hier zeer uitgebreid. In totaal krijg je er 7.  Het was wel een beetje jammer dat ik er een aantal herkende van een jaar geleden (dezelfde amuses per seizoen?). Ze zijn wel te smaken.

Goffin

 

Enkele voorbeeldjes:

  • parmezaanstengel met dip van knolselder (foto links).
  • taco met curry (foto links).
  • kroketje van rundstartaar (foto links).
  • flan van champignon met madeira.
  • oliebol van aardappel, met algen en kuit van tarbot.

Ik kies voor het 5-gangenmenu met de aangepaste sappen. Deze keer sla ik de wijn over.  De sappen vallen zeer goed in de smaak! Lekker, fris, luchtig en je wordt er niet moe of draaierig van 🙂

Goffin

De eerste gang bestaat uit: variëteiten van tomaat, framboos, zuring en rucola. Als sapje: appel met een vleugje citroen.  GoffinEen eenvoudig, puur gerecht. Het tomaat-gedeelte was lekker. De framboos en quenelle van rucola (met witte chocolade) sloot wat mij betreft minder aan bij de tomaat. Het smaakte te zoet.

Tweede voorgerecht: Linguini met kreeft, artisjok, pastrami van ganzenlever en zoethout.  Aangevuld met een sapje op basis van selder. Goffin

Dit gerecht stelde me wat teleur. De kreeft verloor aan smaak door de zuren eroverheen en door de andere koude elementen. Het was erg jammer dat ook de linguini koud was.  Het gerecht was wat mij betreft niet in balans en de pure smaak van de kreeft ging verloren. Op de bodem bevond zich een bruine gel-achtige structuur die mij niet kon bekoren.

Dan maar op naar het derde voorgerecht: Paella met zeebrasem, venkel, mosselen en jus van schaaldieren.  Geserveerd met een venkel-calamansi-sap. Goffin

Goffin

Dit gerecht was wel geslaagd. Heel lekkere vis en schaal- en schelpdieren en ook de paella was zeer smeuig en goed op smaak. Wel jammer dat mijn (kleine) stukje kip toch een botje bevatte.

Als hoofdgerecht volgde de Barbarie eend met aubergine, croque m van aardappel, paprika en specerijen. Het sapje bestond uit: komkommer, limoen, citroengras en gember. Het sapje was superlekker! (ben fan van gember). Het gerecht daarentegen scoorde wat minder goed…  Zowel mijn compagnon als mezelf hadden de indruk dat de cuisson van de eend niet correct was (niet gaar). Dit was erg jammer.  Er zat ook een pees in de eend.  De bijbehorende croque m was lekkerder dan de eend zelf.

Goffin

Ik nam als laatste gang een kaasbordje, verzorgd door het Diksmuids Boterhuis. De kaasjes waren lekker, maar slechts drie heel kleine stukjes, wat ik toch weinig vond voor de meerprijs die je ervoor betaalt.

Ondertussen was het heel erg warm geworden in het restaurant (kleine ruimte met veel mensen), waardoor ik na enige tijd toch één van de raampjes heb geopend.  Wat me ook wel wat stoorde was het flikkerende spotje boven mijn hoofd, waardoor ik soms het gevoel had dat ik een glas teveel ophad (wat niet kon, want ik nam de sapjes 🙂 ).

We eindigden met een tasje koffie en de bijhorende friandises, die het geheel mooi afsloten.

Goffin Goffin

Nog een leuke anekdote: ik hou van de Laguiole-messen. Telkens ik op restaurant ga, kijk ik of men gebruik maakt van deze messen. En deze keer had ik geluk! Gezien de naam van dit blog, voel ik me dus verplicht om dit fotootje erbij te plaatsen :-).

Goffin

Ik had een heel aangename avond en twee van de vijf gerechten vielen erg in de smaak. Jammer van de minpuntjes.  In vergelijking met vorig jaar, verlaat ik Goffin toch met een lichtjes teleurgesteld gevoel. Op dit moment vind ik restaurant Goffin qua prijs-kwaliteit toch wat aan de dure kant.

Mesjes: mes geel

Punten:
eten en sappen: 2.5/5
sfeer:  3/5
service:  3.5/5
prijs-kwaliteit:  2/5
TOTAAL:  11/20

Inspector couteau
Inspector Couteau

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *