Hanting Cuisine*, GM 16, Den Haag, Nederland

Tijdens een citytrip in Den Haag vond ik het ‘mijn plicht’ ūüėČ om restaurant Hanting Cuisine* te bezoeken. De Aziatische keuken is mijn favoriet onder¬†alle keukens. En als het dan nog eens een hoogstaand gastronomisch restaurant is, mag dat niet ontbreken in mijn culinaire ervaringen! De chefkok is Han.

Bij binnenkomen worden we vriendelijk ontvangen door één van de medewerkers. We krijgen het tafeltje van 2 aan het raam, waar het -volgens mij- het meest aangenaam zitten is in de hele zaak. Achterin wordt het vrij lawaaierig als het restaurant druk bezocht wordt. Ik had bij reservatie (website) meegedeeld dat mijn tafelgenoot jarig was die dag. Toen we de menukaart kregen, werden felicitaties doorgegeven. Verder werd er niet meer ingegaan op de verjaardag.

Het restaurant oogt initieel klein, doch, achterin is er nog heel wat ruimte (dat merk je later wel, als er meer lawaai is). De inrichting is sober, maar naar mijn mening zeer aangenaam, absoluut niet kitscherig met een mooie oosterse toets. De witte lampionnen, die allen een verschillende vorm hebben, geven de ruimte een zeer gezellige en eigentijdse indruk.

hanting2

Als aperitief ga ik voor een cava. Hierbij worden de amuses geserveerd.  Alle amuses smaken lekker, fris en evenwichtig.

Hanting

Hanting
Open gevulde ravioli

Ik kies het chinees kruidenmenu op basis van de Qi-balans (5 gangen). Aangezien we op basis van de menukaart geen aanwijzingen vonden voor eventuele aangepaste wijnen, neem ik een fles wijn naar eigen keuze. Ik vond het toch jammer zonder aangepaste wijnen (sommige tafels bleken dit wel te hebben? ofwel hebben wij de menukaart niet correct gelezen ofwel hadden die personen een ander menu?). Het zou makkelijk zijn geweest als men gewoon aan tafel voorstelde dat er ook aangepaste wijnen zijn.

Het eerste voorgerecht is een tartaar van tonijn met zeekwal, komkommer, chinese kool, rode peper en knoflook. De presentatie maakt je al eventjes stil en de heerlijke geuren komen je reeds tegemoet als je je neus boven het bord houdt… en de smaak? gewoonweg subliem! Je proeft heel wat verschillende smaken die toch mooi in harmonie met elkaar zijn. Ik kan wel spreken van een echte explosie aan smaken.

Hanting

Tussen het eerste en tweede voorgerecht komt er nog een hapje dat de smaakpapillen terug tot evenwicht brengt voor de volgende gang. Het bestaat uit een bolletje rijst met azijn en specifieke aziatische kruiden. Heel onverwacht smaakt ook dit erg lekker en merk ik dat de vorige smaken inderdaad verdwijnen.

Hanting

Het tweede voorgerecht gaat verder in dezelfde lijn als het eerste: coquille en langoustine met kumquat, soja, geroosterde bieslook, quinoa en Xo (=chinese kruidenmengeling). De coquille (witte potje) krijg je op drie wijzen: gebakken, in een dim sum en als tartaar. Echt om duimen en vingers van af te likken! Dit was het beste gerecht van de hele avond. Hemelse smaken.

Hanting

Het volgende voorgerecht bestaat uit heilbot, walnoot, zwarte oogbonen, gedroogde mandarijnschil en morilles. Wat kan ik zeggen? Ook dit is opnieuw een schot in de roos. Super stukje vis en alle bijhorende ingredi√ęnten sluiten qua smaak volledig aan.

Hanting

Het hoofdgerecht is lamsfilet met knoflook, chinees zeewier, rettich, dogbane leaf en basilicum. Er worden opnieuw drie vari√ęteiten voorgeschoteld:2 prachtige en overheerlijke filetstukjes, een bitterbal van lam en lamsnek. Een voor √©√©n om van te smullen!¬†Alle sausjes doorheen dit menu heb ik volledig opgesmuld met de lekkere aziatische buns (gestoomde broodjes) die gedurende het hele menu continu aangevuld worden.

Hanting

We sluiten af met het dessert dat bestaat uit banaan, chocolade, rum, yoghurt, pinda, zout en passievrucht. Lekker en opnieuw zeer goed uitgebalanceerd.

Hanting

Afsluitend kan ik zeggen dat dit een zeer goed doordacht en uitgebalanceerd menu was met heel wat wauw-factoren. Je verlaat het restaurant met een enorm voldaan en dankbaar gevoel. Je hebt absoluut niet het gevoel dat je teveel hebt gegeten en ook niet te weinig, ook de hoeveelheid is dus prima in balans.

Behalve het feit dat wij niet wisten dat er ook aangepaste wijnen waren, en dat het later op de avond vrij luidruchtig werd (in het achterste gedeelte), heb ik verder geen opmerkingen over dit toprestaurant. Dit restaurant verdient zijn 16 punten op GM en de Michelinster absoluut!

We’ ll be back ūüôā

Beoordeling:

Mesjes: mes geelmes geel mes geel

Punten:
eten en wijn: 4,5/5
sfeer:  4/5
service:  4,5/5
prijs-kwaliteit:  4,5/5
TOTAAL: 17,5/20

Inspector couteau
Inspector Couteau

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *