hofvancraynbergh

Hof van Craynbergh, GM 14, Keerbergen

Restaurant Hof van Craynbergh heb ik in het verleden reeds enkele malen bezocht en ik had er nog steeds erg positieve herinneringen aan. Het werd dus tijd voor een nieuw bezoek zodat ik er een recensie over  kan maken, zo gezegd zo gedaan! 🙂

Ik had via de reserveringsmodule van de website een tafeltje geboekt. Toen we arriveerden, werden we zoals steeds vriendelijk onthaald door één van de zonen des huizes. Even een korte inleiding: dit restaurant is een familiezaak met Chef-kok Ignace Reheul achter het fornuis (bijgestaan door een zoon), echtgenote Ann Van Beersel als gastvrouw en keramiek-ontwerpster en een andere zoon die instaat voor service en bediening.  Laatstgenoemde zal binnenkort een eigen pralinezaakje opstarten. Hij vertelt vol passie over de verbouwingswerken die hij er heeft opzitten. Vanaf oktober zullen de pralines te verkrijgen zijn.

Maar goed, terug naar het begin 🙂

Bij het binnenkomen vernamen we dat het restaurant tijdens de vakantieperiode normaalgezien niet open is op donderdagavond, maar ze stelden toch het restaurant beschikbaar. De ‘vakantie-sluitingsdagen’ stonden niet vermeld op de website, dus konden we hier niet echt rekening mee houden. Gelukkig kon ons geplande diner toch doorgaan.

We namen plaats in de prachtige oranjerie die Ignace & Ann aan het oorspronkelijke huis hebben gebouwd. Het is er erg gezellig zitten met mooi zicht op de tuin. Het gebouw zelf, de villa, straalt nog de grandeur uit van weleer, je keert als het ware een beetje terug in de tijd als je de trap oploopt, maar eens in de oranjerie ben je weer in het heden. De tafels worden aangekleed en gedecoreerd door Ann zelf. Dit geeft een eigen unieke stijl  aan de sfeer van het restaurant, wat ikzelf enorm op prijs kan stellen. Ook de borden maakt ze zelf, dikke proficiat, erg mooi en origineel.  In het Hof van Craynbergh voel je dat elke persoon zijn/haar steentje bijdraagt tot het geheel en het voelt compleet. Je merkt dat alles met passie wordt gedaan.

Hof van Craynbergh

Hof van CraynberghOnze couteau-legokok was vandaag met vakantie, dus als uitzondering staat hij niet op de foto’s  🙂 

Maar laat ons met het eten beginnen 🙂

We kozen voor het gastronomisch zomermenu, 5 gangen. Ik nam de aangepaste bob-wijnen (staat niet vermeld op de kaart, maar dit wordt zonder probleem aangeboden als je het vraagt).

Als eerste gang gaan we van start met de babykreeft, vergezeld van groene appel, koriander, avocado, koolrabi, honing en sherry. Ik heb geen punten van kritiek op dit gerecht. Het smaakt goed en het is een mooie portie. Even terzijde: het bord vind ik erg mooi.

Hof van Craynbergh

Het tweede voorgerecht is rode poon ‘antiboise’ met pruimtomaat, thaise basilicumpesto, courgette, tuinkruiden en pijnboompitten. Alle smaken vloeien mooi in elkaar over en niks overheerst. De vis komt er nog mooi door. Heerlijk!

Hof van Craynbergh

Het derde voorgerecht omvat de griet met artisjok, gambastaart, jonge wortel en kerriegemberjus. Gewoon zalig lekker! We merken in de voorgerechten een duidelijke stijgende lijn in de smaken, het gaat steeds naar een hoger niveau. Zeer pure, duidelijke smaken. De wijnen worden door de zoon  met veel overgave toegelicht en wat hij zegt, klopt ook. Alle wijnen zijn passend bij de bijhorende gerechten.

Hof van Craynbergh

Als hoofdgerecht wordt Barbarie-eend met amandelkorst, zomerbietjes, beukenzwam, kersen en kriekbier geserveerd. Ook dit gerecht is volledig in balans. Hoewel de eend ietsje te gaar is, doet dit niet af aan de smaak, lekker!

Hof van Craynbergh

Ik sluit het menu af met de kazen van Schockaert (Mechelen) die het geheel mooi afronden voor mij.

We eindigen met een koffietje en bijhorende friandises.

Hof van Craynbergh

de chef-kok kwam nog een praatje slaan net voor we vertrokken. Dit was zeer aangenaam. Opnieuw voel je de passie en gedrevenheid voor het vak, super!  Ik kan enkel zeggen dat dit een erg aangename en heerlijke culinaire avond was. Nog steeds voor herhaling vatbaar! Toch ook een extra pluim voor de zoon die de bediening doet; hij doet dit professioneel en toch op een aangename, niet-afstandelijke manier. Wat mij betreft mag dit restaurant een tweetal punten meer krijgen op GM…

Keep up the good work team Craynbergh !

Mesjes: mes geelmes geelmes geel

Punten:
eten en wijn: 4/5
sfeer:  4/5
service:  4.5/5
prijs-kwaliteit:  3/5
TOTAAL:  15.5/20

Inspector couteau
Inspector Couteau

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *