Katseveer*, GM 16, Wilhelminadorp, Nederland

Het restaurant Katseveer in Zeeland stond al een hele tijd op mijn verlanglijstje. Voor een gepaste gelegenheid heb ik daar dan ook recentelijk gereserveerd. De chefkok is Rutger van der Weel en zijn echtgenote Jessica staat in voor de ontvangst.

Katseveer

Ik ga dineren op een zonnige zomerdag. Bij het binnenkomen worden we vriendelijk onthaald en nuttigen we de aperitief op het terras met zicht op de Oosterschelde en enkele zeilers.  Leuk terras bij goed weer, hoewel de wind snel komt opzetten.

Het aperitief  gaat vergezeld van 4 amuses: een Ba Pao, wat een typisch Indonesisch gestoomd broodje is (geen foto), gevolgd door een ‘kiezel’ met geitenkaas, zeesla in tempuradeeg met wasabimayonaise en garnaaltjes en we sluiten af met de mossel in mosseljus, gedroogde rijst, prei en curry. De amuses zijn stuk voor stuk lekker en vol van smaak.

 Katseveer KatseveerKatseveer

Na het aperitief nemen we plaats in het restaurant, aan een gezellig tafeltje  met zicht op de Oosterschelde.

Katseveer

Ik kies voor een 7-gangenmenu (je kan zelf het aantal gangen bepalen) met een bob-wijnarrangement.

We gaan van start met langoustine (tartaar), ceviche van watermeloen, boemboe Bali en paprika. Erg lekker, omvat mooie smaakcombinaties en is een frisse start.

Katseveer

De tweede gang  bestaat uit noordzeekrab, maïs, mimolette en escabèche.  De presentatie is top!  Het gerecht bevat veel verscheidene smaken, maar dit is zeker niet storend. Ik geniet volop!

Katseveer Katseveer

We vervolgen met de derde gang, wat meteen ook de specialiteit van de chef is: gemarineerde coquilles met truffel, bloemkool, Parmezaanse kaas en hazelnoot. Ook dit is weer een echt plaatje. Niet enkel de smaakpapillen maar ook de ogen worden verwend bij dit diner.  Persoonlijk vind ik dit een topgerecht. Ik ben een echte fan van zowel coquille als truffel. Wat mij betreft : geen enkele opmerking. Mijn tafelgenoot vindt dat er iets teveel smaken gecombineerd werden (waaronder sommige erg sterke smaken) waardoor de smaak van de coquille wat verloren ging.

Katseveer Katseveer

We vervolgen ons menu met de vierde gang, die bestaat uit tongschar van de plancha, tarwegras, mango, piccalilly en beurre noisette. Echt een puur gerecht. Dit vindt mijn tafelgenoot beter dan het vorige wegens de pure, zachte smaken. Ik kan ook dit gerecht op niks afkeuren, zeer lekker gerecht met een relatief goedkoop produkt.

Katseveer

Daarna volgt als vijfde gang het runderstaartstuk met aubergine, polenta, artisjok en jus met salie. Dit vind ik het minste gerecht van de avond, het vlees bevalt me niet zo (persoonlijke smaak). Misschien had ik voor deze gang toch beter een vis gekozen..

Katseveer

Het hoofdgerecht omvat boerderijeend, selderij, perzik, pecanoot en rode wijn.  Lekker gerecht, maar niet direct wauw voor mij.  De eerste vier gangen vond ik top, nadien bleef alles uiteraard erg lekker, maar niet top.

Katseveer

Als dessert krijgen we framboos met koffie, pistache, haver en passievrucht.  Mooie presentatie,  smaak is ok.

Katseveer

Afsluiten doen we met een theetje en enkele friandises.

Katseveer

Katseveer  Katseveer

De aangepaste wijnen zijn goed en smaakvol. Het bobarrangement is voor mij zeker meer dan voldoende (volledig arrangement zou teveel zijn voor mij).  Ook belangrijk te vermelden: men serveert hier zelf gerookte olijfolie bij het brood, wat ik persoonlijk altijd kan appreciëren.

Na enige tijd wordt het wat gehorig in het restaurant.

De service is perfect, ik heb geen opmerkingen hierover.

Hier komen we zeker nog terug !!

Beoordeling:

Mesjes: mes geelmes geelmes geel

Punten:
eten en wijnen: 4.5/5
sfeer:  4.5/5
service:  4.5/5
prijs-kwaliteit:  4/5
TOTAAL:   17.5/20

Inspector couteau
Inspector Couteau

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *