lepicerieducirque

l’ Epicerie du Cirque*,GM 13, Antwerpen

Wanneer ik arriveer bij l’√©picerie du cirque, verrast de inrichting en de gevel van het restaurant me. Het ziet er modern maar erg strak en clean uit. Niet wat ik gewoon ben van een restaurant met 1*, maar we zijn ruimdenkend en heel erg benieuwd ūüôā

Het interieur omvat vooral scandinavische tinten die samen een mooi geheel vormen, er is over nagedacht. De chef kok is Denis Broeckx. Hij passeert enkele malen tijdens de maaltijd, maar komt niet langs de tafels, wat een beetje jammer is.

l'epicerie du cirque l'epicerie du cirque l'epicerie du cirque

De ontvangst komt wat traag op gang, er waren nog geen andere klanten in de zaak.  Wanneer we geholpen worden, verloopt alles vlot en vriendelijk. Ik kies voor het menu Saveurs du cirque , 6 gangen met aangepaste wijnen. Als aperitief neem ik de Gin van het huis die ok is.

l'epicerie du cirque

De 3 amuses zijn elk op hun beurt al heel lekker, dat belooft!

l'epicerie du cirque
amuses: cracker van zeewier met o.a. dashi en een sesamstokje met spaanse ham
l'epicerie du cirque
amuse: carpaccio van tomaat, citrusgel, quenelle van quacomole en quinoa.

¬†Voordat ik het menu doorloop, even enkele puntjes over de service. De bediening draagt losse vrijetijdskledij, wat voor mij even wennen is. Ik hou persoonlijk meer van een mooi pak, maar ik begrijp dat dit niet is waar men hier de nadruk op legt. De wijnen en de gerechten worden steeds correct voorgesteld -meestal met een Limburgs accent- maar vaak lijkt het toch eerder een lesje dat vanbuiten werd geleerd. 1 x merk ik een minder frisse ademgeur¬†bij bediening op. ¬†Er werd ook 1 x een vreemd foutje gemaakt (glas willen wegnemen waar nog wijn in moet geschonken worden). De wijnglazen hebben vrij veel slijtage/aanslag, deze zouden vervangen mogen worden. De borden daarentegen zijn steeds erg origineel. Verder nog een belangrijk positief punt in de algemene sfeer: de muziek is afwisselend qua genre, wat het erg aangenaam maakt. Zeer passend. Het geheel klopt wel…

En dan het menu:

Als eerste voorgerecht heb ik het licht gebrande Hollandse maatje met bietjes en komkommer. Op zich klinkt dit gerecht niet speciaal, maar eens je ervan proeft: heerlijk!  Slechts 1 kleine opmerking: het sausje was ietsje te zuur voor mij.

l'epicerie du cirque

Het tweede voorgerecht is gerookt buikspek met Noordzeekrab, zuring en een jus van krab. Dit vind ik persoonlijk het allerbeste gerecht uit het volledige menu. Superlekker: zowel het buikspek als de krab! Topgerechtje!  De wijn die men erbij serveert is speciaal, maar zeer passend.

IMG_2617

Het derde voorgerecht bestaat uit een traag gegaard hoeve-ei met seizoenspaddestoelen en zomertruffel, wat opnieuw verrassend lekker is, zeer mooie smaakcombinaties.

IMG_2618

Het hoofdgerecht is een bordje met lam uit Texel, boterboontjes, courgette en rozemarijn. Ook hier heb ik weinig opmerkingen. Gewoon lekker!

IMG_2621

Ik nam nadien het kaasbordje (Van Tricht), wat altijd wel smaakt ūüôā

IMG_2624

Mijn compagnon koos voor de twee dessertjes: aardbei, verveine & abrikoos.

IMG_2623

En als tweede: chocolade & framboos

IMG_2626Beiden vielen zeer erg in de smaak.

En, afsluiten doen we met een koffietje ūüôā

IMG_2629

Hoewel ik eerder een iets klassiekere aankleding, inrichting en service prefeer, blijft dit restaurantbezoek mij absoluut bij door het lekkere degustatiemenu. Ik ben positief verrast door de mooie smaakcombinaties!

Mesjes: mes geelmes geelmes geel

Punten:
eten en wijn: 4.5/5
sfeer:  3/5
service:  3/5
prijs-kwaliteit:  3.5/5
TOTAAL:  14/20

Inspector couteau
Inspector Couteau

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *