la trinite nieuw

La Trinité* , GM 17, Sluis, Nederland

Een beetje onverwacht beland ik voor de tweede maal in La Trinité in het gezellig dorpje Sluis in Nederland.  Mijn vorig bezoek dateert van een jaar geleden. De chefkok is François de Potter. Zijn vrouw, Evelyne leidt de zaal en is Gault Millau gastvrouw van het jaar 2014.  

Het is aangenaam binnenkomen bij La Trinité, een gezellige lounge/aperitief ruimte, gevolgd door het restaurantgedeelte en een modern buitenterras.

La Trinité La Trinité La Trinité

Het onthaal is zeer hartelijk. Ik kies om op het terras, in de zeteltjes te vertoeven, gezien het een prachtige en warme middag is. We gaan prima van start met een lekkere, caraïbisch getinte, frisse aperitief, bestaande uit o.a. bruine rum, ananas en kaneel.

De drie amuses zetten onmiddellijk de toon. Zeer lekker!La TrinitéAmuse linksboven: cracker, brandade van kabeljauw, schuimpje van vadouvan en een gel van pickles.

We worden nadien vriendelijk verzocht ons naar een tafel op het terras te begeven voor de maaltijd.  De tafel is mooi ingedekt, ik heb er zin in !

La Trinité

La Trinité

Ik kies voor het ‘la bouche, la main…’-menu, 5 gangen.

La Trinité

De wijn wordt zelf gekozen, gezien de aangepaste wijnen vrij duur zijn in vergelijking met de menuprijs.

Als eerste gang starten we met rund geschroeid en gemarineerd, gerookte en romige Noordzeekrab, yuzu/ponzu, thaïse béarnaise, soja-look, seroendeng en asian crudité.  La Trinité

Dit gerecht is gewoon TOP! Zowel het rund als de krab zijn overheerlijk. Ook het krabworstje is verrassend lekker!

We gaan vervolgens verder met het tweede voorgerecht, dat bestaat uit wilde gamba in brick, gedroogde tonijn, avocado, kafir, chutney, basilicum en aceto de San Mauro.

La Trinité

Zowel de gamba als de tonijn smelten in de mond. De bijhorende sausjes en kruiden maken het geheel compleet.  Meer woorden hoeven hier niet bij.

Als laatste voorgerecht krijgen we de schol, North Sea Deluxe garnalen, crispy risotto, jonge wortel, komijn en citroen-thijm.

La Trinité

En, ik val in herhaling, maar ook dit gerecht smaakt hemels lekker. Alles is in balans, de juiste hoeveelheid, perfecte kruiding en perfecte gaartijd. Heerlijk!  Inspector Couteau gaat er zowaar van zweven 😉 .

Wanneer ik even naar het toilet ging, kwam ik plots in een gezellig lounge-hoekje terecht. Van een mooie toilet-ingang gesproken… !

La Trinité

Ok, na deze pauze, gaan we over naar het hoofdgerecht 🙂 Men serveert ons de Anjou-duif, kort geroosterd met Bowmore 12yrs whiskey, jonge selder, butternut, pistachenoot, abrikooscompote, girolle en chorizo cake.

La Trinité

Dit zal bijna de lekkerste duif zijn die ik ooit heb gegeten… dankuwel! De geroosterde smaak komt subtiel naar boven en de butternut gaat er perfect bij.

Na een reeds onvergetelijk lekker menu, volgt een prachtige afsluiter als dessert: roos, aardbei, cava en yoghurt.La Trinité

Zeer mooi en leuk gepresenteerd en heel erg lekker en luchtig !

Zeer voldaan, sluiten we -terug in de zeteltjes – af met een koffie en enkele zoetigheden. Onze  Inspector Couteau krijgt het warm op het terras en heeft zijn koksmuts voor eventjes afgezet 🙂

La Trinité

Ik denk dat jullie ondertussen al weten dat dit een zéér geslaagde gastronomische ervaring was voor mij. La Trinité heeft me nog meer verrast dan vorig jaar, ze zijn wat mij betreft nog gegroeid.  Ze zien mij hier binnenkort zeker nog terug !

Mesjes: mes geelmes geelmes geel

Punten:
eten en wijn:  4.5/5
sfeer:  5/5
service:  4/5
prijs-kwaliteit:  4.5/5
TOTAAL:  18/20

Inspector couteau
Inspector Couteau

Opmerking: voor een meer recent verslag van dit restaurant: klik hier!

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *