le cirque

Le Cirque, Belsele

Ondertussen de vijfde maal dat ik dit restaurant bezoek en ik ga telkens met een zeer tevreden gevoel buiten, dus dringend tijd voor een recensie! Restaurant Le Cirque te Belsele (Sint-Niklaas) is niet direct gekend bij de grote restaurantgidsen (en zowaar ondergewaardeerd volgens mij). Ze krijgen in de Michelingids 1 rood bestekje. In Gault Millau staan ze niet vermeld, zonde.

De chefkok is Nicky Van Goethem en zijn echtgenote staat als gastvrouw in de zaal. Zij ontvangt de gasten steeds vriendelijk en toch met de nodige ‘beleefdheidsreserve’.  Hierin vindt zij een goed evenwicht.

Sinds eind 2012 is Le Cirque gevestigd in de nieuwbouw te Belsele (voordien in Temse). Het restaurant oogt modern met enkele klassieke toetsen, vrij strak, geen tafellinnen, het draait om wat je eet én dat klopt volledig bij Le Cirque.

le cirque
Restaurant
kelder le cirque
Kelderniveau: geschikt voor aperitief of meeting

Ik kies ditmaal voor een fruitsap als aperitief en hierbij worden prompt 3 mooie en heerlijk lekkere amuses voorgeschoteld (o.a. kalfsvlees met tonijntartaar & mosselen op drie wijzen). Dit zet reeds de toon voor de avond en de chef houdt dit het hele menu lang aan. Ik heb helaas geen foto’s van de amuses deze keer, ik had teveel honger 😉

Ik kies voor het 5 gangenmenu ‘Le Cirque’ met bij 2 gangen telkens 1 glas wijn (een weekavond, dus volledig wijnarrangement leek me wat te uitgebreid). Het menu komt overeen met wat op hun website staat beschreven, je kan hier dus vanop aan.

Als eerste gang gaan we van start met structuren van rund, ganzenleverterrine, wildpaté, crumble van uitjes, rammenas, aardappelchips, rode biet en sponge van boschampignons.  Dit gerecht is erg lekker, meer woorden zijn er niet voor nodig.

Le Cirque

Het tweede voorgerecht is een rilette van kabeljauw met gebakken coquille, chutney van paprika’s, yoghurtmayonaise, komkommer en butternutpompoen. Opnieuw een zeer lekker gerecht en een zeer mooie combinatie van smaken (de kok houdt van duidelijke & soms vrij uitgesproken smaken, heerlijk!). De coquille mocht voor mij iets minder gaar zijn, maar dit is muggenziften…

Le Cirque

De derde gang bestaat uit twee bereidingen van kalfszwezerik met chutney van girollen, macadamianoten, crème van gepofte ui, zuurkool en kalfsjus.  Ik hou van kalfszwezerik en hij is lekker bereid, opnieuw een voltreffer.

Le Cirque

Als hoofdgerecht krijgen we traag gegaarde fazantborst met vol au vent van de bil, kweeperen, Epoissekaas, eryngii-paddenstoelen en fregola sarda.  Opnieuw geslaagd! Het potje vol au vent hoefde er voor mij zelfs niet echt bij (in vergelijking met de rest is dit wat flauwer), het basisgerecht  was al voldoende geweest.  Mijn tafelgenoot had wel wat hagel en nog een klein botje in de fazant zitten, ietsje minder aangenaam (dit was bij mij niet het geval).

Le Cirque

Le Cirque

En we sluiten af met het dessert ‘Poire Belle Hélène’ anno 2014. Lekker en mooi in balans. Wel vrij veel na al het voorgaande… de porties zijn vrij royaal, belangrijk om rekening mee te houden als je het 5 gangenmenu neemt. Meestal zit je (in mijn geval toch) overvol als je aan de koffie komt en dan is het zo’n zonde dat je die lekkere friandises niet meer opkrijgt 😉

Le Cirque

Le Cirque
Friandises bij de koffie

De bediening verloopt gedurende de hele avond zeer vlot, niet te snel en niet te traag, zowel keuken als zaal kan steeds perfect volgen met alle bestellingen.  Ook prijs-kwaliteit zit dit hier zeer goed!

Als je een culinaire en aangename avond wil met vlotte bediening, is Le Cirque zeker een aanrader!

Mesjes: mes geelmes geelmes geel

Punten:
eten en wijn: 4/5
sfeer:  3.5/5
service:  4/5
prijs-kwaliteit:  4/5
TOTAAL: 15.5/20

Inspector couteau
Inspector Couteau

2 gedachten over “Le Cirque, Belsele”

  1. Volledig eens met de recensie!
    Tweede maal over de ganse lijn aangenaam verrast met het 5-gangen menu, wijnen inbegrepen.
    Kwaliteit en kwantiteit voor je goeie geld!
    Gaultier et Millau mag i.d.d. es langsgaan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *