Le Jules Verne *, Parijs

Tijdens een bezoek aan het prachtige Parijs mocht uiteraard ook de gastronomie niet onbreken. Ik bezocht Restaurant Le Jules Verne dat zich bevindt op de tweede verdieping van de Eiffeltoren te Parijs. Dit is één van de vele restaurants van culinair grootmeester Alain Ducasse. Het werd bekroond met één Michelinster.

le jules verne

Nadat je door de ingang bent gegaan, ga je met de lift doorheen de stalen constructie van de eiffeltoren naar de tweede verdieping, waar zich het restaurant bevindt. Van hieruit heb je een schitterend uitzicht op Parijs. Een prima locatie dus voor een gastronomisch restaurant, waar je sowieso enkele uren vertoefd.

JV ingang

De ontvangst is vriendelijk zonder meer. Ik word begeleid naar een tafel vlakbij het raam met een ongelofelijk uitzicht. Het uitzicht maakt dit restaurantbezoek reeds van het begin een topper.  Ik hou van gastronomie with a view 🙂

le jules verne

le jules verne

le jules verne
Menukaart
Begeleidende tekst op menu
Begeleidende tekst op menu

Gezien ik het nogal onbeleefd vind om teveel andere klanten te fotograferen in de zaak, plaats ik twee foto’s die ik online vond van het interieur van het restaurant:

interior jules verne

interior2jules verne

Na enkele minuten met grote ogen naar het wijdse uitzicht gestaard te hebben, bestel ik, nog lichtjes overdonderd, een aperitief. Hierbij wordt een heerlijke amuse voorzien:

le jules verne
Amuse: marinated line-caught gilt-head bream, horseradish and sesame condiment.

Ik kies voor het experience menu 6 gangen met wijnarrangement. Bij de beschrijving van de gerechten hou ik het op het Engels.

Gang 1: Sautéed scallop, delicate lettuce velouté, gold caviar. Perfecte cuisson van de Sint-jacobsvrucht met een zeer lekkere smaakvolle velouté. Het oogt qua kleur misschien niet zo mooi, maar de smaak zit volledig juist!

le jules verne

Gang 2: Escalope of duck foie gras cooked in a cocotte, pumpkin and port reduction. Mooie combinatie van smaken, de lauw geserveerde foie gras komt zeer goed tot zijn recht.

le jules verne

le jules verne

Gang 3: Seared turbot, winter tender vegetables, citrus sauce. Opnieuw een mooi uitgebalanceerd en lekker gerecht. Ook de hoeveelheden zijn telkens prima.

le jules verne

Gang 4: demi-deuil style Jaune des Landes chicken, Albufera sauce. Helaas ben ik – doordat ik zo onder de indruk was van zowel de sfeer, het uitzicht, het eten als de wijnen – vergeten een foto te nemen van dit gerecht. Ik kan je garanderen dat ook dit gerecht zeer erg in de smaak viel. De kip is prima bereid, lekker sappig en mals, geserveerd met een zeer geslaagde saus.

Gang 5: Chestnut / blackcurrant Mont Blanc.  Lekker dessert, maar vooral de dessertwijn viel zeer erg in de  smaak 🙂

le jules verne

gang 6: Crispy ‘Tower nut’ , chocolate from our manufacture in Paris and praliné (apart potje).  Beiden ongelofelijk lekker, ook het aparte potje met praliné. Wel erg zoet en grote portie. Hierbij worden ook nog heel wat andere zoete hapjes geserveerd. Het lukt jammer genoeg niet om alles op te krijgen…

le jules verne le jules verne

De wijnen zijn van topkwaliteit. Er is goed nagedacht over de wine-foodpairing.  Voor de geïnteresseerden: een samenvatting van de geselecteerde wijnen bij het menu:

VINS BLANCS WHITE WINES //

2013 / CONDRIEU E.  Guigal

2013 / PESSAC-LÉOGNAN   l’Esprit de Chevalier

2011 / PULIGNY-MONTRACHET 1er cru Referts – Domaine Marc Morey

/ / VIN ROUGE RED WINE //

2008 / POMEROL   Clos du Clocher

/ / VINS DE DESSERT DESSERT WINES //

2009 / CÔTEAUX DU LAYON   Clos de Sainte Catherine – Domaine des Baumard

2012 / VIN DOUX NATUREL RASTEAU   Domaine la Soumade

Een bezoekje aan dit restaurant is absoluut de moeite waard! Je moet er wel rekening mee houden dat je betaalt voor het prachtige uitzicht en de locatie. Je kan de prijs ongeveer vergelijken met een driesterrenrestaurant bij ons (als je het volledige menu met wijn, aperitief en koffie neemt).

En toch moet je het eens gedaan hebben  🙂 .

Beoordeling:

Mesjes: mes geelmes geel mes geelmes geel

Punten:
eten en wijn: 4.5/5
sfeer:  5/5
service:  4/5
prijs-kwaliteit:  3.5/5
TOTAAL: 17/20

Inspector couteau
Inspector Couteau

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *