Nuance**, GM 17, Duffel

Restaurant Nuance is alweer een bekend adresje binnen de gastronomische wereld. De chef-kok is Thierry Theys.

Deze beoordeling dateert van een diner in februari 2016.

Vriendelijke ontvangst en begeleiding naar de tafel.

Ik bestel het menu Smaaknuances dat bestaat uit 6 gangen en kies ervoor om het truffelgerecht extra bij te nemen, met aangepaste wijnen.  

(excuses voor de iets beperktere omschrijving van de gerechten. Ik beschik niet meer over de volledige menubeschrijving). 

De vijf amuses zijn lekker, maar geen smaakbommen. Het buikspek spreekt mij het meeste aan, zeer vol van smaak. Ik merk dat men de amuses mooi opbouwt volgens smaakintensiteit.

De eerste gang omvat een zeer smaakvolle, pure kabeljauw met vrij sterke maar zeer passende smaken van de saus en de andere onderdelen.

De tweede gang omvat twee langoustine-gerechten die beiden top zijn en op een originele manier gebracht worden (slechts 1 foto). Super!

Het extra truffelgerecht is opnieuw zeer mooi op smaak, zeker niet te sterk, alles is in balans.

De zeebaars is een bordje met erg veel smaken, maar ik vind het alweer zeer geslaagd. Mijn tafelgenoot vindt dat er iets teveel verschillende smaken aanwezig zijn.

Als hoofdgerecht heb ik bressekip gevraagd (alternatief op het andere hoofdgerecht). Deze was zeer lekker en erg zacht.

Na deze gerechten heb ik reeds het gevoel al erg voldaan te zijn. De porties zijn vrij groot als je een lang menu neemt.

De bijhorende wijnen zijn goed, maar niet exceptioneel. De service verloopt prima en vriendelijk. Als enige minpuntjes zou ik kunnen aanhalen dat de sausjes bij de gerechten soms wat laat arriveren. In sommige gevallen staat het gerecht al eventjes op tafel voor men de saus serveert, dit mag wat vlotter verlopen. Wij kregen bruisend water in plaats van het gevraagde plat water.

Wat betreft de twee desserts: het eerste dessert omvat enkele speciale smaken maar is wel oke.  Het duurt een hele tijd voor het laatste dessert geserveerd wordt. De smaak van dit dessert is goed, maar ik kan de link met de benaming ‘ijstaart 2016’ niet direct leggen.

amuse: krokantje van brioche en mimolettekaas.
amuse: krokantje van brioche en mimolettekaas.
Amuse met o.a. tomaatpoeder
Amuse met o.a. tomaatpoeder
Amuse: scheermes met rijst, algen en koolrabi
Amuse: scheermes met rijst, algen en koolrabi
amuse: bloemkool, gember, pecanoten en vanille.
amuse: bloemkool, gember, pecanoten en vanille.
buikspek met kimchi-wortel
Amuse: buikspek met kimchi-wortel
Gang 1: kabeljauw
Gang 1: kabeljauw
gang 2: langoustine
gang 2: langoustine
bijgerechtje bij een gang.
bijgerechtje bij een gang.
Extra gang bijbesteld: truffelgerecht
Gang 3: extra besteld: truffelgerecht
Gang 4: zeebaars
Gang 4: zeebaars

Nuance

Gang 5: hoofdgerecht: bressekip
Gang 5: hoofdgerecht: bressekip
Dessert 1
Dessert 1
Dessert 2
Dessert 2
bijgerechtje bij dessert
bijgerechtje bij dessert
Friandises
Friandises
interieur
interieur
interieur
interieur

Beoordeling:

Mesjes: mes geelmes geelmes geel

Punten:
eten en wijn: 4/5
sfeer: 4/5
service:  4/5
prijs-kwaliteit:  4/5
TOTAAL: 16/20

Inspector couteau
Inspector Couteau

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *