Dish

Oostenrijkse Wijnproeverij – Restaurant Dish, Okegem (Ninove)

Recentelijk bezocht ik een wijnproeverij van Oostenrijkse wijnen in Bistronomie Dish te Okegem. De wijnen worden aan de hand van 8 kleine gerechtjes gepresenteerd.

Dish

Dish

Dit is geen recensie van het restaurant Dish, maar een beschrijving van de ervaring van deze wijnproeverij.

Het onthaal in Dish verliep niet echt hartelijk, eerder koel en afstandelijk, jammer. Dit bleef ook zo de hele avond door. De bediening had er  blijkbaar weinig plezier in…

Het restaurant is ontstaan uit het stationsgebouw van Okegem (de treinen rijden er nog steeds vlak naast, erg leuk!) en dit heeft zeker zijn charme. Men behoudt in het restaurant nog deels de sfeer van dit oorspronkelijke gebouw. De renovatie is zeker geslaagd. De tafeltjes staan weliswaar vrij dichtbij elkaar (hoewel men eigenlijk over een grote ruimte beschikt), wat ik tijdens deze wijnproeverij toch wel storend vond. Ik heb er weinig boodschap aan wanneer andere klanten etaleren over hun wijnkennis, ik kom gewoon om te genieten van de wijn in combinatie met de gerechtjes en het gezelschap waar ik hiermee ben. Ik heb niet de nood om dit met onbekenden te delen.

Dish

Dish

De wijn werd goed voorgesteld door de ‘vertegenwoordiger’. Je krijgt ook een bijhorende folder waarop druivensoorten, wijnregio’s en dergelijke beschreven staan.  Dit is voor mij interessant, gezien ik nog niet erg thuis ben in de wereld van de wijnen.

De gerechtjes zijn lekker, maar niet wauw. De hoeveelheid van de gerechtjes vind ik voor de prijs die je betaalt (60€ per persoon voor wijn en gerechtjes) te weinig. Het zijn eerder amuses in plaats van echte gerechten. Op zich zou dit voor mij ook geen probleem vormen, maar dan moet de prijs wel lager zijn.

Hier volgen de fotootjes van de gerechtjes. Ik plaats er telkens bij welke wijn geserveerd werd. De combinatie van gerecht en wijn viel bij mij wel in de smaak, er was over nagedacht (behalve de wijn die bij gerecht 8 werd geserveerd vond ik minder passend). Wel jammer dat er weinig uitleg werd gegeven waarom de wijn bij het gerecht past. Dit vind ik persoonlijk veel interessanter dan puur de info over de wijn…

Gerecht 1 : Salami van hert met chutney van pruim (beetje flauw).

Wijn 1:  Schlumberger – Rose Sekt Brut 2012 (lekker!)

Dish

Gerecht 2 : gerookte paling met peperkoek en rode biet. (ok)

Wijn 2: Erwin Sabathi  Sauvignon Blanc “Poharnig” 2013

Dish

Gerecht 3 : zeebaars met rode curry en rijst (lekker).

Wijn 3: Dr Wehrheim – Riesling “Bunstück” 2013 (D)

Dish

Gerecht 4 : kalkoen met witlof en Affligemsaus (standaard).

Wijn 4: Anton Bauer – Grüner Veltliner “Groβe Reserve” 2012

Dish

Gerecht 5 : Kwartel met pompoenpuree en Banyulsaus  (lekker!)

Wijn 5: Glatzer – St Laurent “Altenberg” 2010

Dish

Gerecht 6 : Fusilli met oesterzwammen en parmezaan (standaard).

Wijn 6:  Glatzer – Zweigelt “Dornenvogel” 2010

Dish

Gerecht 7 : Hert met knolselder en Cognacsaus  (vlees te rood voor mij, geen speciaal gerecht). 

Wijn 7: Prieler – Blaufränkisch “Leithaberg” 2011

Dish

Gerecht 8 : Tarte tatin van peer met Oud Brugge. (combinatie van zoet met zout was super lekker !) Sorry, hier heb ik geen foto van…

Wijn 8: Christ – Cuvée “Mephisto” 2010 (minder geslaagd bij dit gerecht).

Kortom: het was een leuke belevenis, maar de nadruk lag voor mij iets teveel op de wijn (logisch uiteraard) en te weinig op het eten. Misschien weet ik zelf nog iets te weinig over wijn om hier ten volle van te kunnen genieten…

Tot snel!

Inspector couteau
Inspector Couteau

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *