paddenhouck

Paddenhouck, Ertvelde

Na een werkdag toch nog beslist om te dineren bij de Paddenhouck te Ertvelde. De chef kok heet Marnik Cuyt. Wanneer ik een stevige, eerder klassieke maaltijd wil met een goede verhouding in prijs-kwaliteit, bezoek ik de Paddenhouck.  Het gaat hier niet om verfijnde gastronomische keuken, maar wel om lekkere degelijke gerechten.

Ik ga van start met een aperitiefje met 2 amuses op het mooie en gezellige terras. De amuses zijn basic.

Paddenhouck

Paddenhouck

Ik kies voor het degustatiemenu- 5 gangen met wijnarrangement.

Het eerste, koude voorgerecht bestaat uit een terrine van garnalen en gerookte paling, Calvados met bieslook en een coulis van paprika. Gezien ik een liefhebber ben van garnalen (en vis- en zeevruchten in het algemeen), kan ik dit voorgerecht wel smaken.

Paddenhouck

De inrichting van het restaurant is zeer klassiek, iets té klassiek naar mijn eigen smaak. Naar mijn mening hangt het in het restaurant een beetje te vol met eerdere verdiensten van de chef (in kadertjes aan de muur en op tafel). Voor mij telt wat men de dag van vandaag serveert, niet wat men vroeger allemaal heeft gedaan…

Maar, het gaat eerst en vooral om het eten en daarvoor kom ik steeds terug…

Paddenhouck

Na het koude voorgerecht volgt een soepje van konijn met kokosmelk en citroengras. Het soepje is wel ok, maar ik kan helaas de smaak van konijn en citroengras er niet in terugvinden, wat me teleurstelt.  Er blijft voornamelijk een romige smaak hangen.

Daarna volgt het warme voorgerecht: gestoomde zeewolf met rode wijnsaus en tuinkruiden en een schijfje gerookte zalm.  Qua smaak een lekker gerecht, maar de zeewolf lijkt iets te lang gestoomd te zijn waardoor hij een beetje droog geworden is.  De rode wijnsaus smaakt goed af en past er perfect bij.  Er wordt een zelfgemaakte ‘eau de vie’ op basis van citroengras en granaatappel bij geserveerd, zeer lekker! Ik heb zo’n flesje meegenomen naar huis 🙂

Paddenhouck

Het hoofdgerecht bestaat uit jonge eendenborstfilet met pompiers mosterd uit Meaux, oesterzwammen, courgettes met knoflook en primeuraardappelen.  Het is een lijvig gerecht en ik moet moeite doen op het op te krijgen. De eend en groenten zijn heerlijk. De cuisson is perfect. De aardappeltjes vind ik iets minder, maar die vallen dan weer erg in de smaak bij mijn compagnon, dus geef ik die door 🙂

Paddenhouck

We sluiten het menu af met een lauwwarme rabarbertaart met groene amandelen en marsepein. Persoonlijk hou ik niet zo van rabarber, doch, dit taartje beviel me verrassend goed. De driekleurige sausjes smaakten er lekker bij. Het dessert was luchtig en niet te zuur. Ik proefde wel weinig marsepein.  Na dit dessert zit ik meer dan vol !

Paddenhouck

Restaurant de Paddenhouck is minder geschikt voor mensen die het niet gewoon zijn om grotere porties te eten (behalve als je à la carte neemt uiteraard). De borden zijn steeds goed gevuld en de totale hoeveelheid van een degustatiemenu kan tellen! Voor goede eters dus. Het restaurant is zeer klassiek binnenin, maar het terras is wat moderner.  Dit restaurant is zeker in de zomer sterk aan te raden.  De gastvrouw en kok zijn altijd zeer vriendelijk. Je voelt je er echt welkom.

Mesjes: mes geelmes geel

Punten:
eten en wijn: 3/5
sfeer:  2.5/5
service:  4/5
prijs-kwaliteit:  4/5
TOTAAL:  13.5/20

Inspector couteau
Inspector Couteau

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *