Pastorale**, GM 17, Reet

Restaurant Pastorale** is onder de gastronomische liefhebbers een gekende naam.  De chef-kok is Bart de Pooter. Hij heeft  twee Michelinsterren op zijn palmares.

Het menu dat ik beschrijf dateert van eind maart.

Ik kies het 7 gangenmenu met aangepaste bobwijnen.

pastorale-interieur

tekst uit menukaart
tekst uit menukaart
Amuses
Amuses
Amuse in detail
Amuse in detail
Amuse in detail
Amuse in detail
kruidenbakjes
kruidenbakjes
gang 1: tuin op je bord: groenten en kruiden.
gang 1: tuin op je bord: groenten en kruiden.
gang 2: zeevruchten: algen, zee-egel, hand van boeddha en zilte planten.
gang 2: zeevruchten: algen, zee-egel, hand van boeddha en zilte planten.
gang 3: zeetong met venkel, langoustine en gefermenteerde sojabonen.
gang 3: zeetong met venkel, langoustine en gefermenteerde sojabonen.
gang 4: rogvleugel, waterkers, kwartelei, koolzaad en hopscheuten. Extra toast kaviaar bijbesteld.
gang 4: rogvleugel, waterkers, kwartelei, koolzaad en hopscheuten. Extra toast kaviaar bijbesteld.
gang 5: melklam axuria met gepofte granen, snijbiet, groene olijven en sumak
gang 5: melklam axuria met gepofte granen, snijbiet, groene olijven en sumak
gang 6: kobe wagyu met geroosterde prei, jonge ajuin en espelette peper
gang 6: kobe wagyu met geroosterde prei, jonge ajuin en espelette peper
gang 7: dessert: walnoten met banaan, brownie, gezouten caramel en dulce de leche
friandises bij de koffie
friandises bij de koffie
friandise
friandise

Bij het binnenkomen worden we snel naar de tafel begeleid zonder veel uitleg of ontvangst. Hartelijkheid en warmte ontbreekt hier, dat voel je vrij snel. Alles verloopt zeer functioneel en doelgericht.

Omdat de amuses vrij snel allen samen op tafel worden geplaatst, ben ik niet in de mogelijkheid om alles te noteren. Ik heb dus geen beschrijving van de amuses. Vrij veel groentensmaken, lekker als starters. Mijn tafelgenoot is iets minder fan.

De eerste gang met groenten en kruiden is een frisse, licht zurige starter met lekker gekruide oliën. Er wordt een passende wijn bij geserveerd. Het zilte zeebord (tweede gang) omvat echte smaakbommen, wat mij betreft een hemels gerecht. Alweer met zeer passende wijn geserveerd.

Bij de derde gang krijgen we een zeer smaakvolle zeetong die wel iets te vast is van cuisson/textuur. De langoustine verliest wat aan smaak door het bijgevoegde citroengras. Desondanks is ook dit een super gerecht!  Ook bij het volgende (vierde) gerecht is de vis, ditmaal rog, vrij stevig gebakken, mocht wat minder. De mousselinesaus valt minder in de smaak. Smaakvolle hopscheuten. Het extra toastje met kaviaar (extra bijbesteld) smelt uiteraard weg op de tong.

De vijfde gang is niet mijn favoriet. Het melklam smaakt eerder naar geit en er is een erg sterk overheersende smaak van blauwe kaas aanwezig (hoewel dit onderdeel niet vermeld wordt bij dit gerecht?). De smaken zijn hier zeer intens, té voor mij.

Het hoofdgerecht, de wagyu steak is hoogstwaarschijnlijk het beste stuk rundvlees dat ik ooit gegeten heb, zowel qua cuisson, smaak als textuur. Het vlees smelt weg op de tong, ook de nasmaak is top. Alweer is de wijn zeer passend bij dit gerecht.  Men heeft de mogelijkheid om ook extra truffel bij dit gerecht te nemen. Hoewel wij reeds bij het bestellen van het menu hebben aangegeven dit niet te wensen, wordt dit alsnog gevraagd bij het serveren van dit gerecht. Dit is jammer. Door dit aan te bieden vind ik persoonlijk dat de kok zijn eigen kunnen (én het product waarmee hij werkt) een beetje onderwaardeert: dit wagyu vlees is zo subliem dat een toevoeging van truffel ongepast zou zijn.

Het dessert vind ik het minste gerecht van dit menu. Het bevatte te weinig banaan en het was erg zwaar. Ik heb daardoor quasi alles naar mijn tafelgenoot doorgeschoven.

Overige bevindingen:

De service verloopt volledig correct maar te doelgericht en te weinig klantgericht (toch aan deze tafel). Aan sommige tafels wordt meer tijd besteed, misschien zijn dit regelmatige klanten. Toch vind ik dat men elke klant gelijk moet behandelen.

Het restaurant is gehorig, er is (te)veel lawaai.

Het erg lange wachten op de rekening was een groot minpunt aan het einde.

Kortom: sublieme keuken, correcte maar weinig klantgerichte, koele service.

Beoordeling:

Mesjes: mes geelmes geelmes geel

Punten:
eten en wijn: 4.5/5
sfeer: 3.5/5
service:  3.5/5
prijs-kwaliteit:  4/5
TOTAAL: 15.5/20

Inspector couteau
Inspector Couteau

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *