Popcorn summercamp Volta

Pop-up Volta: Popcorn Camp, Zomergem

Van 20/07/’14 tot 16/09/’14 slaat het team van Volta Gent hun tenten op tussen de maïsvelden in het landelijke Zomergem. Ik las op Twitter over deze pop-up. Gezien ik dit een erg leuk concept vind en Zomergem niet veraf is, heb ik onmiddellijk gereserveerd voor een lunch.

Bij het arriveren vond ik het al zeer positief dat er op het veld rechtover een parkeerruimte voor wagens voorzien was.

Je wordt op een speelse en leuke manier verwelkomd door de gangen van maïs, waar je ook plots een kippenhok passeert. Erg leuk concept!

Volta

volta
volta

volta

De tent, de tafels, de lampjes, het aperitiefgedeelte met kussens op houten planken en een tafeltje waaronder een hooibaal ligt, het klopt echt (zie foto bovenaan) !

De ontvangst gebeurt vriendelijk, ik krijg -als dame zijnde- een attentie.  We nuttigen als aperitief een glaasje cava.

volta

Helaas duurt het lang vooraleer de amuses volgen, waardoor ons glas leeg is. We moeten een tweede bestellen, die we wél samen met de amuses kunnen drinken. Het moet wel gezegd: de amuses waren prima op smaak: verse gezouten popcorn, een shotje van appel, komkommer en selder en zoetzure biotomaat met aioli.

volta

We kozen voor het 4 gangen menu. Aangepaste wijnen waren er niet, maar je kan wel een glas wijn of een fles bestellen.  Ik kies voor een glas witte wijn om te beginnen en een glas rode wijn voor het hoofdgerecht.

volta

Ik koos niet voor het dessert, maar voor de kazen van Schockaert (Gent).

We nemen plaats aan de lange houten tafel. Normaalgezien ben ik op dit vlak niet zo erg sociaal aangelegd, ik hou vooral van een privé-etentje, een onderonsje aan een ‘eigen tafel’, maar toch vind ik de sfeer hier aangenaam en relaxed. Ik geniet, ook al zit ik niet in mijn comfortzone.

Het eerste voorgerecht, de noordzeezalm is goed op smaak, de zalm komt sterk naar voor. De radijsjes mochten iets dikker gesneden zijn zodat hun smaak wat meer doorkwam. De avocado en radijsjes gaven weinig tegengewicht in de smaak, je proeft vooral de zalm (die wel heel lekker is!). De pompelmoesstukjes geven een frisse toets aan dit gerecht.

volta

Het tweede voorgerecht is de vlaswijting met biowortel en curry. Op smaak valt niks op te merken: lekkere vis, alsook de worteltjes zijn prima. De cuisson van de vis is in het midden wel iets te rauw (voor mij geen probleem, maar mijn compagnon vond dit wat minder).

volta

Daarna hebben we het hoofdgerecht met het melkkalf, bloemkool en tuinkers. Het vlees was perfect qua cuisson én smaak. Enkel de BBQ-smaak kwam niet helemaal tot zijn recht.

volta

De kaasjes van Schockaert waren goed gekozen en smaakten lekker af. Ik hou ervan als afsluiter ! 🙂  Ik vond het zeer positief dat er geen extra prijs werd aangerekend als je het dessert vervangt door kaas.

volta

Bij de koffie werd een maïs-praline geserveerd in een bedje van zoete popcorn. Leuk & lekker, maar de praline smaakte niet echt naar maïs.

volta

Qua bediening en service doet iedereen heel hard zijn/haar best, maar gezien het (toch wel grote) aantal klanten, lijkt er wat te weinig personeel te staan. Zo zagen we een koppel naast ons vertrekken zonder hun dessert te nuttigen omdat ze het niet tijdig hadden gekregen. Jammer. Een 30-tal klanten minder, zou beter haalbaar zijn (maar uiteraard begrijp ik wel dat men er ook nog aan moet kunnen verdienen…).

Het concept van deze pop-up is volledig geslaagd. De maaltijd was lekker, men slaagt erin om in een krappe buitenkeuken toch mooie borden voor te schotelen. Gezien het een ‘popcorn camp’ is, tussen de maïs, had ik wel nog iets meer maïs in de bereidingen verwacht (bv. polenta i.p.v. aardappel).

Ik ben blij dit te hebben mogen meemaken ! 

(Gezien dit een tijdelijke pop-up is, hanteer ik hier geen scores met mesjes of punten). 

Inspector couteau
Inspector Couteau

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *