Postelein, Keerbergen

Begin januari bezocht ik Restaurant Postelein, een huiskamerrestaurant te Keerbergen dat gerund wordt door chefkok Yoerie Jansen. Zijn echtgenote is de gastvrouw (vermoed ik). Ik kwam hier toevallig op een weekavond, na een lange werkdag, dineren. We waren vanavond de enige tafel in het restaurant, gedurende de hele avond. Het interieur voelt warm aan, eerder klassieke inrichting, doch, aangenaam. De ruimte tussen de tafels is prima, waardoor elke tafel voldoende privacy heeft. Het enige grote minpunt was de temperatuur, het was er helaas veel te koud (hele avond), wat toch inperkt aan de gezelligheid van een diner.

Postelein

We werden vriendelijk ontvangen. Gezien ik onmiddellijk in het restaurant wou plaatsnemen, antwoordde ik negatief op de vraag van de gastvrouw of we in het salon wilden plaatsnemen. Blijkbaar begreep zei dit als “we wensen geen aperitief”, hetgeen helemaal niet het geval was, we besloten gewoon om de aperitief aan tafel te nuttigen. We hadden geluk, mijn tafelgenoot koos het all-in menu, waar automatisch een aperitief bij hoort. Ik nam een vers geperste sinaasappelsap wegens mijn non-alcoholische maand (steeds in januari).

Onderstaand krijg je enkele indrukken van de amuses. Deze waren allen lekker, met de bisque van garnalen als topper.

Postelein

Postelein

Postelein

Ik kies het 5-gangenmenu. Gezien ik deze recensie een maand later schrijf (januari was te druk om recensies te typen), kan ik me het menu niet helemaal meer herinneren, maar ik doe mijn best om jullie toch een beeld te geven van elke gang.

De eerste gang bestaat uit lauwgebakken hert en langoustine, wilde zuring, thaise basilium, munt, rucola en enoki. Een zeer smaakvol, kruidig en fris voorgerecht. Zeer geslaagd. Postelein

Het tweede voorgerecht is zeebaars met warme ganzenlever, zeekraal, witloof en een kalfsjus. De warme ganzenlever is overheerlijk! De zeebaars was prima op smaak, wel jammer dat er nog enkele schubben aanwezig zijn die onaangenaam zijn in de mond.

Postelein

Het derde voorgerecht omvat kalfszwezeriken met portobello, japanse aardappel en kruiden. Prima op smaak.  Het wordt ons duidelijk dat men hier gebruik maakt van topprodukten die naar waarde uitkomen in de gerechten.

Postelein

Het hoofdgerecht is hazenrug met wortelpuree, spruitjes, gebakken aardappeltjes en gestoofde peer. De cuisson is perfect, maar de temperatuur van het vlees mocht iets warmer. Er is teveel wortelpuree in vergelijking met de andere ingrediënten en de peer hoeft er eigenlijk niet bij. Kortom, een lekker hoofdgerecht maar iets minder wauw dan de voorgerechtjes.

Postelein

Het dessert is een moelleux met ijs en zelfgebakken wafeltje. De moelleux is perfect zoals ik het wil. Prima dessert.

Postelein

Bij de koffie krijgen we nog als friandises: een chocolade truffel, een meringue en een mokkagebak. Allen lekker.

Postelein

We hebben zeer lekker gegeten en komen hier zeker nog terug. Soms wordt (bij tafelgenoot die wel het  wijnarrangement nam) vrij frequent wijn bijgeschonken, blijkbaar uit schrik om te weinig te schenken, maar dit hoeft niet. Men vraagt bij het afruimen elke keer of het lekker was, dit hoeft ook niet, in een gastronomisch restaurant moet je dit niet na elke gang vragen.

De achtergrondmuziek viel bij ons erg in de smaak. De muziekgenres en -stijlen wisselen elkaar af, maar toch lijkt er een evenwicht te zitten in deze afwisseling. Zeer aangenaam.

De boter (bij het brood) was te hard en dus onsmeerbaar. Jammer. Maar dit zijn allemaal kleine foutjes. De te koude temperatuur in het restaurant vond ik het grootste minpunt.

De kok kwam enkele malen aan tafel om een bord op te dienen en op het einde vroeg hij onze mening.

Beoordeling:

Mesjes: mes geelmes geel mes geel

Punten:
eten en wijn: 4/5
sfeer:  2.5/5
service:  3.5/5
prijs-kwaliteit:  4/5
TOTAAL: 14/20

Inspector couteau
Inspector Couteau

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *