Horseele

Restaurant Horseele*, GM 16, Gent

Restaurant Horseele bevindt zich op de vierde verdieping van het stadion van KAAGent. De chef kok is Danny Horseele.

Wanneer je in de hal aankomt, zie je aan de linkerzijde het stadion, wat indrukwekkend is.

Horseele

De ontvangst was eerder sec en stijf. Er kon geen lachje af en dat vond ik toch wel jammer. (Dit zette zich -helaas- bij de meesten van het personeel de hele avond door). Ik hou van een gereserveerde bediening, maar er moet wel gelachen kunnen worden.

Maar goed, wat heb ik gegeten ? 🙂

Ik koos voor het menu ‘beleving’ met bob-wijnen (de bob-wijnen staan niet op de kaart vermeld, maar je kan het wel vragen en zonder probleem wordt hierop ingegaan).

Voor we aan tafel gaan, eerst een aperitiefje in het loungegedeelte. Persoonlijk vind ik deze ruimte niet zo geslaagd. Ze is veel te groot en ongezellig.  De opstelling van het meubilair maakt niet dat het warm aanvoelt, beetje jammer.

Horseele

Als aperitief kies ik voor een plaatselijke gin van Deinze: Spring Gin Ladies’ Edition. Niet te sterk maar toch fris en lekker, goeie keuze. Hierbij gaan we van start met een hele reeks amuses:

Horseele
Mosselsoepje en gember / Mossel, tuinkers en lava / Wulken, BBQ-pizza en algen
Horseele
Paella / Scheermesjes, ijspegel en zuring

Eens aan tafel gezeten, volgen nog twee amuses:

Horseele
Forel, kersbloesem en ring van ui / sardien, artisjok en taggiasche olijf

Alle amuses zijn lekker, sommige superlekker. Voor mij is dit een goede start, ik hou van veel amuses, dat maakt de appetijt des te groter.

We gaan aan tafel. Dit gedeelte is een pak gezelliger. Je hebt vanop de meeste tafels een goed uitzicht over het voetbalveld en eigenlijk is dit wel eens een leuke afwisseling (ik ben helemaal geen voetbalfan, maar toch heeft dit iets..moeilijk onder woorden te brengen).

Horseele

Horseele

Even later wordt het brood naar de tafel gebracht en, hoewel ik geen broodliefhebber ben, moet ik eerlijk toegeven dat dit superlekker brood is.

Horseele

Dan gaan we van start met het menu.  Eerste voorgerecht: tomaat, zeeduivel, kers en citroenverbena.  Bij alle gangen krijg je telkens twee bordjes: het basisbord en een bijhorend kleiner gerecht, vaak heel creatief geserveerd, zoals hier op een boomstam. Bij dit voorgerecht werd een Rodenbach Caractère Rouge geserveerd in plaats van wijn, wat me positief verraste. Zeer passend bij het gerecht. De sommelier licht dit duidelijk toe. Het geheel klopt en smaakt naar meer!

Horseele

Dit wordt vervolgd door het tweede voorgerecht: kalf, augurk en mosterd en in het kleine potje zit een springroll met hersenen.  Schrik niet, dit is superlekker !!

Horseele

De derde gang bestaat uit oosterscheldekreeft, asperge, koolrabi, miso en thaise bisque en koffie.  Dit kan mij volledig bekoren, ik ben in de wolken. Oosterscheldekreeft is dan ook mijn favoriet!

Horseele

Het volgende gerecht is beenmerg met warmoes, roggevleugel en karnemelk. Jammer dat de wijn bij dit gerecht niet werd voorgesteld omdat ik toen even naar het toilet was. De sommelier bleek dit nadien vergeten te zijn.

Horseele

Als laatste voorgerecht krijgen we piepkuiken, ricotta, patisson en dooierzwam en in het linkse kommetje een kroketje van vol au vent, zwarte look en courgette. Zeer verfijnde smaken die goed in balans zijn.

Horseele

Horseele

Na al deze smakelijke bordjes komen we toe aan het hoofdgerecht 🙂 Dit bestaat uit duif, postelein, ratte aardappel en shi-take. Lekker, perfecte cuisson, maar er was slechts 1 klein stukje duif voorzien, wat voor een hoofdgerecht toch miniem is.

Horseele

Horseele

Ik sluit af met de kazen omdat de kaastafel al de hele tijd vlak bij me stond en er overheerlijk uitzag. De kazen werden toegelicht en ze waren inderdaad superlekker!  In het bijzonder de Trappe aux noix d’ echougnac (notenkaas).

Horseele

Op het menu  – dat op de tafel voorzien was – stonden nog een zestal mini-hapjes voor bij de koffie. We kregen vier hapjes. Vreemd dat de laatste twee nooit volgden (vergeten?).

Horseele

Ik sluit af met lof voor de chef kok. Alle gerechten zijn erg lekker, er is duidelijk over nagedacht, de combinaties zijn super en telkens twee bordjes voorgeschoteld krijgen is echt tof. Veel proeven en genieten! Het bedienend personeel (jong team) doet zijn best (zijn goed op elkaar ingespeeld) maar toch is er nog wat werk aan de winkel. Er ontbreekt een leidende, sturende hand. Ik voel dat men hier probeert twee sterren te halen. Met het eten zal dit absoluut lukken, maar wat betreft de service moet men nog een tandje bijsteken. Er moet gelet worden op kleine foutjes en het ‘strenge’ moet eraf. Het lijkt alsof een vrouwelijke touch ontbreekt in de zaal, een vriendelijke, attente gastvrouw die jou met een lach tegemoet komt… Er valt van de bediening niet af te lezen dat zij hun job graag doen. Dit is jammer. Ligt het aan de stress of aan het ontbreken van een leider? De toekomst zal het misschien wel uitwijzen.

Qua prijs zit dit restaurant met 1* toch eerder aan de hoge kant.

Mesjes: mes geelmes geelmes geel

Punten:
eten en wijn: 4.5/5
sfeer:  3.5/5
service:  3.5/5
prijs-kwaliteit:  3.5/5
TOTAAL:  15/20

Inspector couteau
Inspector Couteau

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *