Restaurant O en O, GM 13, Sint-Willebrord, Nederland

Dit is mijn tweede bezoek aan restaurant O en O in Sint-Willebrord. Volgens mij is dit een nog vrij onbekend pareltje. Hier serveert men de Oriëntaalse keuken (oorsprong in Maleisië, Singapore, Thailand, Hong Kong en Japan) in combinatie met klassieke Franse gerechten. Het is een familiezaak waar de man des huizes Danny Tsang achter het fornuis staat en zijn echtgenote de gastvrouw is. Hun kinderen helpen mee in de zaak (keuken en zaal).

Ik ga op bezoek op tweede kerstdag ’s middags. Bij het reserveren werd doorgegeven dat ik het kerstmenu kies, aangevuld met de Singapore chili kreeft.  Dit had men goed genoteerd en er werd dan ook niet meer opnieuw aan tafel gevraagd wat we wensten.

We worden vriendelijk ontvangen en naar onze tafel begeleid. Het interieur is vrij klassiek met oosterse toetsen. Het voelt gezellig en warm aan. De muziek op de achtergrond is passend bij het interieur (Engels-koloniaal). Tijdens de zomer hebben ze een modern terras ter beschikking.

OenO OenO OenO

IMG_2972

Voor het aperitief komt men op een roltafeltje enkele dranken voorstellen. Men stelt een mooie keuze voor (2 champagnes en een Saké). Gezien ik geen champagne-drinker ben, kies ik voor de Yuzu-Saké die heel erg fris smaakt en een prima starter is om de appetijt aan te wakkeren. Op tafel staan reeds crackers en olijven.

Even later volgen de amuses: een sesamkletskop met fazantencrème en veenbes en een oriëntaals kippensoepje met enoki en gojibessen. Lekker. OenO OenO

Het kerstmenu bestaat uit 5 gangen. Met de extra kreeft heb ik dus gekozen voor een 6 gangenmenu. Ik neem dit met aangepaste wijnen.

Het eerste en koude voorgerecht is een typische oriëntaalse salade: Yu Sheng: Asian style salad, schotse zalm en white tiger gamba. Bij het gerecht wordt een aziatische envelop gegeven, waarin je de betekenis  van alle ingrediënten kan nalezen. Hier staat ook vermeld dat Yu Sheng een populair gerecht is in Maleisië en Singapore dat geserveerd wordt gedurende het Chinees Nieuwjaar festival. Leuke touch! Het gerecht is zeer mooi in balans. Alle smaken zijn mooi in harmonie: zoet, zuur, zout, bitter en umami. Ook de texturen zijn prima gecombineerd. Het gerecht is veel lekkerder dan je zou vermoeden volgens de foto… De wijn sluit heel goed aan bij het gerecht.

OenO

Het tweede, warme voorgerecht omvat dimsum & appetizers: iberico dimsum, thaise viskoek, nobashi garnaal in panko en lenterolletje met kalkoen. Dit is dimsum getild naar een hoger niveau! Heel lekkere bijhorende dipsausjes.

OenO

De derde gang is wilde tarbot met risotto, waterkers, trompette de la mort en truffel. Dit is een Frans gerecht en is overheerlijk! De tarbot is perfect gegaard, heel sappig en de bijsmaken sluiten er mooi bij aan. 1 kleine opmerking: er zat nog een klein beetje zand tussen de paddestoeltjes.

OenO

De vierde gang is de (extra bestelde) Singapore Chili kreeft (Signature Dish). Dit wil ik er absoluut bij omdat ik in 2015 op (culinaire) reis naar Singapore ga en ik gewoon ook dolgraag kreeft eet 🙂 De Singapore Chili saus is een pittige, zoet-zure tomatensaus om duimen en vingers van af te likken! Deze kreeft is hemels! Er wordt een Aziatisch broodje bij geserveerd dat eerst gestoomd werd en daarna gefrituurd. Zeer zacht en knapperig tegelijk.

OenO

Het hoofdgerecht is hertenhaas met Gieser Wildeman peer, chef’s balinese saus en kumquat. Geserveerd met gestoomde jasmijnrijst. Prima cuisson, lekker op  smaak, Frans getint gerecht. Het peertje hoefde er niet echt bij. De rijst smaakt heerlijk naar het lotusblad.

OenO

We sluiten af met het dessert: Moelleux, pure chocolade, mango en passievrucht. De Moeulleux is perfect qua consistentie en vloeibaarheid. De smaak is top.

OenO

Nadien nemen we nog een koffie waarbij we elk drie lekkere friandises krijgen: nougat, chocoladepraline en een madeleine  (geen foto). 

Even later komt men opnieuw met een roltafeltje nog enkele pralines aanbieden (complementair). Zeer leuk.  En nadien volgt nog een likeurtje van het huis (je kan kiezen uit drie soorten).

OenO

Dit was een culinaire belevenis met zowel heerlijke Oriëntaalse als Franse gerechten. De service is prima. De hoeveelheid van de gerechten is goed in balans. De wijnen zijn zeer passend en goed gevarieerd volgens regio.  De wachttijd van de gerechten is soms ietsje te lang. Persoonlijk vind ik de score die men krijgt op Gault & Millau te laag. Ik vermoed dat we in de toekomst nog gaan horen van restaurant O en O.

Beoordeling:

Mesjes: mes geelmes geel mes geel

Punten:
eten en wijn: 4.5/5
sfeer:  4/5
service:  4/5
prijs-kwaliteit:  3.5/5
TOTAAL: 16/20

Inspector couteau
Inspector Couteau

Opmerking: voor een meer recent verslag van dit restaurant: klik hier!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *