Restaurant Rozemarijn, GM 15, Maastricht

Restaurant Rozemarijn heb ik als tweede bezocht tijdens mijn Maastrichtweekend.  Het is gelegen in het centrum van Maastricht, in de Havenstraat.  De chefkok is Jeroen, herkenbaar aan de opvallende brillen die hij steeds draagt 🙂 .

Bij het binnenkomen wordt de jas aangenomen en worden we naar onze tafel begeleid. We zijn blijkbaar als eerste gearriveerd in het restaurant. De sfeer is modern en toch warm, met een open keuken. Het restaurant is niet echt groot en de tafels staan vrij dicht bij elkaar (begrijpelijk in dit deel van Maastricht, waar je voor onroerend goed een hoge prijs betaalt).  Ik ben tevreden dat wij op het einde van een rij tafels zitten, waardoor we slechts aan één zijde nog een tafel naast ons hebben. We blijven een tijdje wachten omdat men blijkbaar nog wat voorbereidingen moet treffen in zaal en keuken, voordat de service begint. Nochtans zijn wij stipt op openingstijd binnengegaan. Om 20u zit het restaurant volledig vol.

Rozemarijn

Rozemarijn

Even later worden crackers, tapenade van olijven en schijfjes radijs, samen met brood op tafel voorzien.

Rozemarijn

Bij het aperitief worden drie amuses geserveerd. Een kreeftenbisque,  een creme van mierikswortel (wasabi) en ananas met ponzu.  Lekkere amuses, veelbelovend.

Rozemarijn

De kok komt het menu voorstellen, leuke touch. De handdoek die aan de schort hangt, was beter in de keuken gebleven.  Ik kies voor het 5 gangenmenu (verrassingsmenu) met bob wijnen.  Ik hou wel eens van een verrassingsmenu, er is quasi niks wat ik niet eet en op die manier blijft het ook spannend.

Gang 1: Octopus, serranoham, tomaat en paprika (mediterraans). Een licht en lekker begin. Het leeg bord blijft wel te lang staan.

Rozemarijn

Gang 2: Tonijn tataki, rijstloempia met krab, ijs van wortel en gember. Dit is een heel lekker gerecht, mooie smaken.  Er is bij mijn tafelgenoot een klein stukje schaal van de krab aanwezig. Het gerecht werd vrij snel aan tafel ingezet, maar het leeg bord blijft opnieuw een tijdje staan. Het personeel lijkt het erg druk te hebben vanavond. Je merkt dat iedereen erg zijn best doet, maar er lijkt wat teveel clienteel aanwezig voor het aanwezige personeel (op de bovenverdieping is er ook nog een grote groep klanten gearriveerd).

Rozemarijn

Gang 3: Makreel, gerookt en gebakken op het vel met vadouvan jus , kokos, spinazie en inktvis. Super lekker! Erg geslaagd. Zeer goeie smaak en cuisson van de makreel!

Rozemarijn

Gang 4: Lam. Kroon, schouder, filet en buik. Alle stukken vlees zijn lekker en mals. Mooi gerecht en prima op smaak.  De keuken kan er wat van! Genieten!

Rozemarijn

Gang 5: dessert: chocomouse, aardbeien, rabarber, vanilleroomijs en frambozen. Er was ook aan mijn verjaardag gedacht, nice ! Couteau ging lopen met het kaarsje 🙂

Rozemarijn

Rozemarijn

Bij de koffie werden nog enkele afsluiters gepresenteerd: crème brulée, mousse van praliné en een crème van peer en groene thee. De crème brulée is de beste van de drie. De praliné valt vrij zwaar, maar is wel lekker. Het laatste heeft minder smaak.

Rozemarijn

Nadien plaatst men ook nog een megadoos koeken en truffels op tafel (deze doos wordt op elke tafel geplaatst na de friandises). Op zich hoeft dit voor mij niet, ik heb meer dan voldoende gegeten.

De wijnen worden niet door één persoon voorgesteld, maar door iedereen. Op zich doet iedereen dit wel ok, maar ik heb persoonlijk liever één sommelier.

Het tempo verloopt over het algemeen ok voor mij, maar andere tafels hebben op sommige gerechten lang moeten wachten. Ik ben dus zeer tevreden dat ik als eerste gearriveerd ben.

Het bedienend personeel is vriendelijk en attent. Misschien kunnen ze nog iets beter op elkaar ingespeeld zijn bij drukteperiodes.

Beoordeling:

Mesjes: mes geelmes geelmes geel

Punten:
eten en wijnen: 4/5
sfeer:  3/5
service:  3.5/5
prijs-kwaliteit:  4/5
TOTAAL: 14.5/20

Inspector couteau
Inspector Couteau

2 gedachten over “Restaurant Rozemarijn, GM 15, Maastricht”

  1. Super restaurant,beoordeling klopt 100%,ook de handdoek
    opmerking klopt en dan kokskleren ook maar eens wassen in
    de witte reus,dan wordt grijs misschien weer wit!!!!!
    Verder doet hier iedereen super zijn best en blijven wij dit
    restaurant en Jeroen trouw!!!!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *