Revisited: Restaurant O en O, GM 15, Sint-Willebrord, Nederland

In januari 2015 schreef ik hier reeds een beoordeling over restaurant O en O. (klik hier voor deze recensie). Het werd dringend tijd voor een nieuw bezoek. Ook deze keer word ik vriendelijk onthaald.

Bij het aperitief (ik ga voor een Prosecco)  worden enkele amuses geserveerd: buikspek met witte kool en sechuan peper en een bak kut teh (Maleisisch-Singaporees soepje).  Mooi begin.

Ik kies voor het 8 gangen tastingmenu met bob-wijnen.

Omdat dit een ‘revisited’-beoordeling is, zal ik de verschillende gangen afzonderlijk opsommen met daaronder een fotogalerij (klik 1x op een foto als je deze groter wil zien)  en daaronder de globale beoordeling.

Gang 1: oesterplateau met Balinese dressing van gember, knoflook, chili en limoen.

Gang 2: twee bereidingen van inktvis: a/kort geschroeid met piment d’espelette, edamame en enoki. b/ in tempura met Japanse togarashi, chili en limoen.

Gang 3: gyoza & Appetizers: huisgemaakte dumplings, maïskip, scampi en Iberico.

Gang 4: Singapore chili lobster.

Gang 5: granité: mango, passievrucht en Prosecco (geen foto).

Gang 6: wagyu 9+ “Kobe Style” Entrecote

Gang7:hertenrug met eekhoorntjesbrood, peer, crème van pastinaak en een Balinese saus verrijkt met sinaasappel.

Gang 8: dessert (geen foto).

Tussen gang 2 en 3 kregen we nog als extra twee soorten dimsum (carrot cake en ha kao).  Restaurant O en O biedt vanaf heden op zondagen ook dimsum brunches aan. Deze extra hapjes waren een soort van kennismaking. En eerlijk, het smaakt absoluut naar meer ! Ik kom zeker nog eens op een zondagmiddag langs 🙂

Het menu was opnieuw zeer mooi uitgebalanceerd. Het bracht me eventjes terug in Singapore, dat ik enkele maanden geleden bezocht. Zeer verfijnde Oosterse smaken, mooi gepresenteerd. Gewoonweg volop gastronomisch genieten.  Het gerecht met inktvis (gang 2) was zeer verfijnd en de tempura’s waren top gekruid.  De Kreeft (gang 4) was subliem met een perfecte cuisson.  Ook het Wagyuvlees smolt weg op de tong en wat een volle, heerlijke smaak! Kortom, ik heb geen enkele negatieve opmerking.

De gastvrouw Monica Tsang is uitgeroepen tot Talentvol Gastvrouw van het jaar door GaultMillau en dit is dubbel en dik verdiend. Haar aanpak is zeer persoonlijk op de klant gericht (het is ongelofelijk hoeveel zij onthoudt van wat ik de vorige keer verteld heb).

Zowel van het menu als van de service was ik nog meer positief verrast in vergelijking met het vorige bezoek. Daarom ga ik de beoordeling-score wijzigen.

Dit restaurant verdient absoluut 4 mesjes! Top!

Beoordeling:

Mesjes: mes geelmes geel mes geelmes geel

Punten:
eten en wijn: 4.5/5
sfeer:  4.5/5
service:  4.5/5
prijs-kwaliteit:  3.5/5
TOTAAL: 17/20

Inspector couteau
Inspector Couteau

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *