Sans Cravate

Sans Cravate * , GM 16, Brugge

Het restaurant Sans Cravate is gelegen te Brugge en wordt gerund door chefkok Henk Van Oudenhove. De gastvrouw Veronique kreeg ik niet te zien deze avond.

Sans Cravate is een eerder klein restaurant met sobere inrichting. De rechterzijde is warmer en klassieker aangekleed, de linkerzijde is meer zen. Ik zat in de linkerzijde, met zicht op de keuken. Leuk!

Sans Cravate Sans Cravate

De verwelkoming gebeurt door een man die de hele avond voor zowel ontvangst, bediening als wijnen instaat. De meeste gerechten worden door de keukenbrigade aan tafel geserveerd. Op zich voelt dit wel ok aan voor dit restaurant.

Ik kies voor het 5-gangenmenu met aangepaste wijnen (dit is een verrassing, het menu staat niet op website of menukaart. Je kan wel aangeven wat je liever niet lust of wenst). Ik laat me volledig verrassen.

Er worden bij het aperitief een vijftal amuses geserveerd. Ze zijn allen verfijnd en lekker op smaak (geen foto’s).

De eerste gang van het menu bestaat uit een tartaar van rund, aardpeen, friszure jus van Granny Smith en waterkerskruid.  Een heerlijk en fris voorgerecht, mooie start. Een kleine opmerking: de tartaar is vrij ruw gesneden, mocht ietsje fijner zijn. De wijn hierbij geserveerd is matig. Sans Cravate

Het tweede voorgerecht is tarbot met inktvisjes gevuld met safraanrisotto, chorizo en mosselen. Zeer  lekker.

Sans Cravate

Het hoofdgerecht is een supreme van eend met knolselderpuree, een kroketje van de boutjes van de eend, champignon, mandarijn en een jus van earl grey tea. Mooie smaken, goede hoeveelheid, mooi in balans.

Sans Cravate

Het predessert is voor mij een zeer aangename verrassing, eens iets niet zoet, maar zout! Het is een variant op de Tartiflette. Het bestaat o.a uit kaas (de rest heb ik helaas niet goed onthouden…), het was heel erg lekker, njam!

Sans Cravate

Het zoete dessert is kokosnoot, een gel van lychee, donkere chocolade en framboos.

Sans Cravate

En de friandises bij de koffie. Lekker, maar helaas kreeg ik ze niet allemaal op na dit heerlijke menu…

Sans Cravate Sans Cravate Sans Cravate

Globaal: De aangepaste wijnen konden me niet echt bekoren, maar het menu was heel erg lekker. Voor herhaling vatbaar!

Beoordeling:

Mesjes: mes geelmes geel

Punten:
eten en wijn: 4/5
sfeer:  4/5
service:  3.5/5
prijs-kwaliteit:  3.5/5
TOTAAL: 15/20

Inspector couteau
Inspector Couteau

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *