Scherp, GM 14, Middelburg, Nederland

Restaurant Scherp heb ik bezocht tijdens een weekendje Middelburg. De eigenaars hebben ook een B&B, waar ik verbleef. Het was een zeer toffe ervaring en alles was tot in de puntjes verzorgd.  De chefkok is Mart Scherp. 

We worden vriendelijk ontvangen door gastvrouw Dhani. We krijgen een gezellig tafeltje aan het raam. De inrichting is zeer geslaagd met gezellige accenten en aangename tinten. Ik voel me hier direct goed.

Het huisaperitief is een lekkere Pommery met vlierbloesem, die gratis wordt aangeboden omdat we in de B§B verblijven. Er worden gelijk olijfjes en crackers op tafel gezet en even later ook het brood.

De amuse is een schuim van gerookte haring met gerookte zalm, bieslook en aardappelkroketjes (geen foto). Lekker, vrij zout, maar daar hou ik net van.

Ik kies voor het 6 gangen verrassingsmenu met aangepaste wijnen. Het menu dateert van eind maart 2016.

De eerste gang met kabeljauw is een mooie start met frisse zoet-zurige smaken en een mooi warm geserveerde gamba. Er wordt een lekkere plaatselijke wijn uit Schouwen-Duiveland bij geserveerd.

De tweede gang omvat een prima gebrilde zeebaars met zeer verfijnde provençaalse smaken. Top bordje.

Als derde gerecht hebben we de coquille. Alle smaken zijn zeer mooi gecombineerd, in balans en overheersen niet op de coquille. Ik wil nog zo een bordje 🙂

Het hoofdgerecht is de eendenborstfilet die prima is klaargemaakt. Ook hier smaakt alles heerlijk. De pitta met gekonfijte eendenpootjes is een leuke extra. Zelfs de frietjes (de extra werden bijbesteld) zijn superlekker! De bijhorende rode wijn is zeer passend.

Het dessert: lekker!

Bijkomende ervaringen: Alle wijnen zijn lekker en passend bij het gerecht. De service verloopt prima en correct, pluim voor de gastvrouw. Voor een 6-gangenmenu zijn de porties misschien net iets te groot, maar dit is slechts een detail…

interieur
interieur
interieur
interieur
interieur
interieur
Scherp
Aperitief, olijfjes en crackers
Gang 1: zacht gegaarde kabeljauw met rettich, venkel, wilde gamba en dressing van selder, citroen en appel
Gang 1: zacht gegaarde kabeljauw met rettich, venkel, wilde gamba en dressing van selder, citroen en appel
Gang 2 : gegrilde zeebaars, gegrilde groentjes, fregola sarda provencaals, antiboise
Gang 2 : gegrilde zeebaars, gegrilde groentjes, fregola sarda provencaals, antiboise
Gang 3: gegrilde coquille, puree van aardpeer, bloemkool, kalfsjus, truffel, een lokale kaas en prosciutto
Gang 3: gegrilde coquille, puree van aardpeer, bloemkool, kalfsjus, truffel, een lokale kaas en prosciutto
Gang 4: hoofdgerecht: tamme eendenborstfilet rosé gebraden, jus van eend en truffel, asperge, voorjaarsgroenten, puree van gerookte knolselder.
Gang 4: hoofdgerecht: tamme eendenborstfilet rosé gebraden, jus van eend en truffel, asperge, voorjaarsgroenten, puree van gerookte knolselder.
Bij hoofdgerecht van eend: pitta met gekonfijte eendenpootjes.
Bij hoofdgerecht van eend: pitta met gekonfijte eendenpootjes.
Frietjes die je bij het hoofdgerecht kon bijvragen.
Frietjes die je bij het hoofdgerecht kon bijvragen.
Gang 5: kaasbord.
Gang 5: kaasbord.
Gang 6: dessert.
Gang 6: dessert.

Beoordeling:

Mesjes: mes geelmes geelmes geel

Punten:
eten en wijn: 4/5
sfeer: 4/5
service:  4.5/5
prijs-kwaliteit:  4.5/5
TOTAAL: 17/20

Inspector couteau
Inspector Couteau

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *