’t Vier Emmershof , GM 13, Lokeren

Een hele poos geleden (eind mei)  bezocht ik restaurant ’t Vier emmershof, een mooie villa in een groene wijk te Lokeren. Het wordt gerund door Chef-kok Pierre Van den Abbeele  en behoort volgens sommige websites tot de toppers van het Waasland. Dit moet ik dus uitproberen 🙂

Het restaurant is eerder klassiek ingericht. De chefkok komt het menu aan tafel voorstellen en opnemen.  Ik kies het 5-gangenmenu met bobwijnen. Nadien blijkt dat het bob-arrangement niet werd gecommuniceerd. We hebben dit dus moeten herhalen. Het uitschenken van de wijnen verloopt niet volgens de regels. De persoon die dit doet (vermoedeljk de sommelier, doch, hij heeft niet dergelijke uitstraling), doet dit op een erg vreemde manier (wijnfles erg hoog houden zodat er een wijnwaterval in je glas belandt). Misschien wil men hiermee een entertainment-gehalte creëren, maar ik prefereer toch de normale manier van inschenken.  Deze ober/sommelier praat erg luid en gedraagt zich vrij theatraal. Stand-up comedian zou misschien beter aansluiten bij zijn karakter…  het kan allemaal iets meer ingetogen. Ook de rest van het personeel is jong, maar hier heb ik verder geen opmerkingen. Zij doen wat van hen verlangd wordt. De één doet het al met meer plezier en werkvreugde dan de andere.

vier emmershof

Het sanitair in het restaurant is netjes.

Amuses: een bordje vol: Pata negra , melkkalf met pickles, creuze oester, garnaal met pompelmoes, tomatensoepje, noordzeetong, aspic van Schotse zalm, praline van basilicum en tomaat en zalm gravad lax met mierikswortel. Allen lekker, mooie start en leuk dat je zoveel verscheidenheid hebt.

vier emmershof

Het eerste voorgerecht is opgevulde zeetong met Lokerse asperges, kaviaar van haring en champagnesaus. De portie is vrij groot en de bereiding klassiek, maar er is een mooie balans van smaken.

De onderzijde van het bord was niet proper aangezien bij het afruimen op mijn tafelkleed een zwarte cirkel achterbleef. Dit kan men vermijden. Zo merken we tijdens het verder verloop van het etentje nog wel enkele kleine foutjes op. Belangrijk dat men toch op details let.

vier emmershof

Het tweede voorgerecht  omvat de krokant gebakken Sint-Jacobsvruchten met hoppescheuten en een mousselinesausje. Lekker!

vier emmershof

Als laatste voorgerecht serveert men de waterzooi van kreeft. Ook lekker, geen opmerkingen.

vier emmershof

Het hoofdgerecht bestaat uit kabeljauw, risotto en mosterdsaus (voor diegene die de vis kiest) en lamszadel met aardappeltjes, bloemkool, boontjes met ham voor diegene die het vlees kiest.

De kabeljauw is binnenin nog te rauw, er is volgens mij nog teveel beet aan. De mosterdsaus valt zeker in de smaak. Het lam smaakt niet puur genoeg, de risotto mist aan smaak en kruiding en de groentjes zijn erg basic. Hier hadden we toch iets meer van verwacht.

vier emmershof vier emmershof

Het dessert is vrij uitgebreid en bestaat uit meerdere onderdelen met ook allerlei snoepgoed erbij geserveerd. Voor mij is dit wat teveel na dergelijk uitgebreid menu.

vier emmershof

En enkele hapjes bij de koffie …

vier emmershof

vier emmershof

Besluitend kunnen we stellen dat de voorgerechten het beste in de smaak vielen. Hoofdgerecht kon iets beter (meer verfijning nodig en correcte kruiding) en dessert is te uitgebreid en kan zeker ook verfijnder.

Prijs-kwaliteit is dit wel een aanrader.

Beoordeling:

Mesjes: mes geelmes geel

Punten:
eten en wijnen: 3.5/5
sfeer:  3/5
service:  3/5
prijs-kwaliteit:  4.5/5
TOTAAL: 14/20

Inspector couteau
Inspector Couteau

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *