The Raffles, GM 16, Den Haag, Nederland

Een tweede Aziatisch restaurant dat ik absoluut wou bezoeken in Den Haag, is The Raffles, genoemd naar Sir Stamford Raffles (voor verdere uitleg verwijs ik naar de website van het restaurant). Het restaurant wordt gerund door gastheer Frank Deuning (familiale roots in Indonesië) en chefkok Vichai Boonyuen.

Bij het arriveren is de ontvangst eerder ingetogen. We mogen zelf een tafel kiezen. Het restaurant voelt koloniaal aan met duidelijke Indonesische elementen in het interieur (balinees houtwerk, typische gordijnen, stoelen, …). Ik kies als aperitief voor de Singapore Sling cocktail. Hij smaakt anders dan toen ik deze reeds eerder in Azië proefde, maar daarom niet minder. Hij is zoeter dan gewoonlijk. Hierbij wordt een grote garnaal als amuse geserveerd, uiteraard met indonesische smaken. Ok, maar niks speciaals. (mijn foto’s zijn deze keer qua belichting niet de beste, mijn excuses hiervoor).

The Raffles The Raffles The Raffles

Ik kies voor het menu: ‘In het voetspoor van Sir Stamford Raffles‘, een 5 gangenmenu, met aangepaste bob-wijnen.

We gaan van start met het eerste voorgerecht, een papierdun rijstflensje met krab en vis. Het wordt, net als de ontvangst, zeer ingetogen op het bord geserveerd. Er wordt minder belang gehecht aan presentatie. De smaak daarentegen is wel prima. Je proeft de typische indonesische kruiden met mooie stukken krab. Mooie start.

The Raffles

Het tweede voorgerecht is een papayasoep met garnalen. De smaak doet mij wat vreemd aan (hoewel ik al frequent in Azië en dus ook in Indonesië ben geweest. Ik zou deze smaken dus wel moeten kennen).  De papaya is wat te overheersend aanwezig en de enige andere smaak die ik proef, is chili. Voor mij geen probleem, ik lust wel spicy gerechten, maar ik denk dat dit voor sommigen toch wat teveel van het goede is. Er zijn weinig garnalen aanwezig. Dit soepje bevalt me minder dan het vorige gerecht.

The Raffles

Daarna volgt als derde gang de kreeft in een groene Sumatraanse kerrie. De kerriesaus is inderdaad herkenbaar en lekker, maar overheerst helaas teveel. Jammer dat het pure product van de kreeft niet tot zijn recht komt, je smaakt deze amper, hoewel je er een mooie hoeveelheid van op je bord krijgt.

The Raffles

Als hoofdgerecht serveert men gegrilde entrecôte op pikante groenten. Ik ben niet zo tuk op entrecôte, maar ditmaal was het erg lekker. Prima cuisson en zeer lekker gekruid. De bijhorende geparfumeerde rijst maakt het gerecht af. Ik vind het wel vreemd dat men vermeldt dat er prikante groenten bij geserveerd worden, terwijl deze absoluut niet pikant waren.

The Raffles

Als dessert krijg ik een salade van tropisch fruit met witte chocoladesaus en een bolletje ijs. Een fris fruitbordje met verschillende aziatische vruchten: lychee, mangosteen, ramboutan, kleine banaan, mango, papaya en passievrucht. Gewoon lekker in zijn eenvoud.

The Raffles

Afsluitend kan ik zeggen dat ik van een aangenaam en lekker diner heb genoten in The Raffles maar mijn verwachtingen zijn toch niet helemaal ingelost. Ik had nog iets meer smaaksensaties en typisch aziatische smaakcombinaties verwacht.

De wijnen waren allen goed gekozen en passend. Deze werden toegelicht aan tafel, maar zonder te vermelden waarom men voor deze wijn bij dit gerecht kiest.

Ik had ergens gelezen dat de gastheer heel erg enthousiast is over Azië en de aziatische keuken, doch, deze avond heb ik hier weinig van gemerkt. Er werd meer op automatische piloot gewerkt. Alles verliep wel volledig correct en beleefd.

 Beoordeling:

Mesjes: mes geelmes geel

Punten:
eten en wijn: 3/5
sfeer:  3.5/5
service:  3.5/5
prijs-kwaliteit:  4/5
TOTAAL: 14/20

Inspector couteau
Inspector Couteau

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *