Werkwijze

Inspector couteau is een persoonlijk recensieblog van voornamelijk gastronomische restaurants. Mijn bedoeling is mijn mening te delen met andere levensgenieters.

Hoe zitten de restaurant-recensies in elkaar ?

De algemene beoordeling gebeurt volgens een 4-messensysteem – couteau 🙂  – 4 messen is dus het maximum.

Ik hanteer ook een algemeen puntentotaal (op 20 punten). Hiervoor baseer ik me op volgende schaalverdeling (elk onderdeel op 5 punten):

  • maaltijd en wijn
  • service
  • sfeer
  • prijs-kwaliteitsverhouding

Doordat ik twee beoordelingssystemen hanteer, is het dus mogelijk dat een restaurant bv. 2 mesjes krijgt maar toch 15/20 scoort op de puntenbeoordeling.  Zo krijg je een meer globaal beeld.

De restaurants die ik bezocht voor het opstarten van dit blog, worden beknopter beschreven op de pagina: ‘eerdere bezoekjes…’

Om het luchtig te houden, is de legokok onze mascotte. Hij zal regelmatig op foto’s met gerechten verschijnen.

Inspector Couteau
Inspector Couteau

De prijs die ik betaal voor lunch of diner, vermeld ik niet. Ik zal meestal wel vermelden welk menu of welke gerechten ik heb gekozen. Op die manier kan de prijs makkelijk gevonden worden via de website van het restaurant.

Veel leesplezier !

Inspector Couteau

x